Publicitat
Publicitat

Moda

Vuitton, Saab i Rad Hourari tanquen la Setmana de la Moda de París

La col·lecció de Marc Jacobs, inspirada en els anys 40, retorna Kate Moss a la passarel·la

Una part de la Setmana de la Moda de París va tancar portes ahir amb les vistoses presentacions de Louis Vuitton, Elie Saab, el modista d'origen libanès, i Rad Hourari, jordà.

Marc Jacobs, el creatiu de Vuitton, va portar a la passarel·la una col·lecció inspirada en els anys 40, amb disfresses, pornografia de l'època i els personatges que es movien a l'entorn dels hotels (cambreres, policies, xofers i criades amb plomall). S'hi van veure transparències, vestits per sota el genoll, abrics combinats amb gorres de policia –amb diamants– i antifaços, i mitges fins a les cuixes sense faldilla ni pantaló. Exhibicionisme i fanstasia, que va acabar de fer-se realitat amb l'aparició de Kate Moss a la passarel·la –sobre uns alts talons i fumant. També la va tornar a trepitjar Naomi Campbell, entre d'altres.

També va ser l'estrena a París de Rad Hourari, un jove dissenyador que aposta per la modernitat radical. A la presentació-performance va donar a conèixer "22 looks construïts a partir de sis peces" i va fer una demostració en directe de com elaborar les peces unisex. Els seus disseny en negre, amb punts de blanc i grisos intensos, juguen amb la superposició, els creuaments davanters, les cremalleres a l'esquena o els colls amb moltes solapes. 

En contrast amb els guerrers de futur o el passat de Hourari, Saab va presentar una col·lecció classicitsta inspirada en Buñuel i Belle de Jour, i el chic típicament parisenc. Els vestits fins als genolls coberts per gipons de pell, els pantalons de tub i les cintures marcades així, com els vestits de nit brodats van ser protagonistes.

La Setmana de la Moda de París s'acomiada amb les trobades multidisciplinars entre la casa Chanel i la boutique-llibreria-restaurant Colette. Avui posaran el punt final a una passarel·la marcada pels noms propis com Galliano o d'Alexander McQueen, de qui s'especula que podria dissenyar el vestit de núvia de Kate Middleton.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT