Cultura 17/05/2018

10 activitats per viure la Nit dels Museus

Jornades de portes obertes amb motiu del Dia Internacional dels Museus aquest cap de setmana

A.r.t.
2 min
Imatges de l’edició de la Nit dels Museus de l’any passat.

BarcelonaAquest divendres és el Dia Internacional dels Museus i dissabte se celebra la Nit dels Museus. Amb aquesta doble excusa la majoria de centres han organitzat diverses activitats per atreure nous visitants i també fan jornades de portes obertes.

La Generalitat, a més, ha aprofitat per fer balanç d'aquest àmbit. Dels 492 equipaments museístics del país, 96 són de titularitat pública i 16 de titularitat privada. En conjunt generen un volum econòmic al voltant dels 250 milions d'euros. Pel que fa als visitants, cal destacar un increment: 24.052.460 visitants, un 6% més que durant el 2016 (22.694.874). Del total, un 8,8% són escolars.

Destaquem 10 activitats singulars dins l'oferta de tot el país.

Museu d’Arqueologia (Barcelona)

Com que la ruta de l'exposició 'Xamans i esperits' fa venir gana, el Museu d’Arqueologia de Catalunya proposa un viatge gastronòmic per la Mediterrània amb un sopar romà. També fan visites guiades al laboratori de restauració i diversos tallers.

Vinseum (Vilafranca del Penedès)

La programació especial del Museu de les Cultures del Vi inclou la projecció d’un documental sobre el cas Sixena el dia 23 i un col·loqui amb la cap de restauració del MNAC, Mireia Mestre.

Museu Frederic Marès (Barcelona)

La Seca Espai Brossa, l’Escola Eòlia i el museu sumen esforços i organitzen dissabte tres lectures dramatitzades d’obres del poeta: 'Cavall al fona', 'Aquí al bosc' i 'Ahmosis I, Amenofis IV, Tutenkhamon'.

Museu Comarcal de l'Urgell (Tàrrega)

El Museu Comarcal de l'Urgell exposarà dissabte deu peces en aparadors de comerços de Tàrrega. Entre qui les trobi sortejaran entrades de la temporada de teatre i música de Tàrrega i publicacions del museu.

Ruta literària garrotxina (Olot)

L’escriptor Carles Batlle serà el guia d’una ruta literària per l'Alta Garrotxa, des de Sadernes fins a Sant Aniol d'Aguja. Es farà diumenge. Cal fer reserva al Museu dels Sants d’Olot.

Museu de l’Esquerda (Roda de Ter)

Coincidint amb la Nit dels Museus, aquest centre inaugura una exposició sobre el paper clau de Roda de Ter per entendre la presència carolíngia durant la futura Catalunya.

Vil·la romana de Torre Llauder (Mataró)

El Museu de Mataró organitza diumenge un vermut a la romana al clos arqueològic de Torre Llauder perquè el públic s'endinsi en la vida dels seus antics pobladors.

Fundació Espai Guinovart (Agramunt)

Coincidint amb l’Any Guinovart, l’enginyer i divulgador Ramon Drudis parlarà del món oníric de l’artista a partir del cel nocturn d’Agramunt.

Museu d’Art de Girona (Girona)

Coincidint amb Temps de Flors, el Museu d’Art de Girona acull diferents instal·lacions florals, farà un espectacle de microteatre sobre Màrius Torres i petites pinzellades musicals.

Museu Joan Abelló (Mollet del Vallès)

L’òpera entra al museu de manera extraordinària: des de les set fins a les nou del vespre s'interpretaran diferents peces dins les sales del centre.

stats