Cultura 30/04/2019

L’Ajuntament de Barcelona entrega la Medalla d’Or a les pedagogues musicals Assumpció Malagarriga i Maria Dolors Bonal

Les altres de l'any han sigut per a Jorge Herralde i Pere Portabella

Acn
1 min
Assumpció Malagarriga i Maria Dolors Bonal, al costat d'Ada Colau, després de rebre la Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l'Ajuntament de Barcelona

BarcelonaLes pedagogues musicals Assumpció Malagarriga i Maria Dolors Bonal han rebut aquest dilluns la Medalla d’Or al Mèrit Cultural, que concedeix l’Ajuntament de Barcelona. Malagarriga ha estat distingida com una de les principals impulsores de la renovació dels programes educatius a Barcelona i arreu de Catalunya. I també per la seva trajectòria en l’ensenyament musical s’ha reconegut Maria Dolors Bonal, creadora d’entitats com la coral L'Esquitx i l’escola de música L'Arc. Aquestes distincions se sumen a les altres dues Medalles d’Or al Mèrit Cultural aprovades pel consistori al desembre, a l’editor Jorge Herralde i al productor i cineasta Pere Portabella, totes dues entregades setmanes enrere també al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona de mans de l’alcaldessa, Ada Colau.

La pedagoga Assumpció Malagarriga ha dedicat la seva trajectòria professional a l’educació musical. Es va formar musicalment a Manresa i Barcelona i l’any 1991 va ser nomenada cap del Programa d’Educació Musical de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) i també ha estat durant 15 anys al capdavant del servei educatiu de L’Auditori de Barcelona. En la seva carrera destaquen programes com Cantània, una activitat coral que cada any compta amb la participació de 40.000 nens.

També per la seva trajectòria en l’ensenyament musical ha estat guardonada Maria Dolors Bonal, que “ha fet de la música una eina d’integració i transformació social, fugint dels cànons tradicionals d’ensenyament”. Bonal ha estat la creadora de la coral L'Esquitx, el Secretariat de Corals, l’escola de música L’Arc i l’entitat Raval Xamfrà, "apostant per un model centrat en la música com a principal eina educativa".

stats