Arts Escèniques

Àlex Casanovas, representant dels actors i directors, sobre el cas de Toni Font: “Cal respectar la presumpció d'innocència”

El professor i director teatral acusat d'abusos sexuals és membre de la junta directiva de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya

2 min
L'actor Àlex Casanovas

BarcelonaPrimeres reaccions a les informacions publicades per l'ARA en relació amb els abusos sexuals del professor i director de teatre Toni Font. L'actor Àlex Casanovas, president de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), s'ha mostrat “sorprès” per les acusacions i ha afirmat que l'associació que presideix “rebutja qualsevol tipus d'abús de poder i d'assetjament sexual”. Casanovas també demana “que es respecti la presumpció d'innocència fins que no es demostri la culpabilitat de l'acusat”. Toni Font és membre de l'AADPC i forma part de la junta directiva.

Al reportatge publicat per l'ARA sobre els abusos de Toni Font, una quinzena de testimonis relaten que el professor els convidava a veure pel·lícules porno i a masturbar-se i que tenia fotografies dels genitals d'alumnes seus i de nois a qui havia dirigit. Així mateix, s'havia masturbat amb alumnes, els havia intentat tocar els genitals i sexualitzava les converses que hi mantenia a través de les xarxes socials. Font ha explicat a l'ARA que situacions d'aquest tipus van succeir només “tres o quatre cops”, mai quan ell era professor del menor i sempre consentides.

“No volem afegir res perquè suposem que tot això ja deu estar en mans dels jutjats, perquè els fets que es descriuen a l'article poden ser constitutius de delicte i per tant ens mantindrem a l'espera”, explica Casanovas, que assegura no haver tingut cap mena de coneixement ni indicis sobre els abusos destapats per l'ARA. “De la mateixa manera que tampoc érem coneixedors dels abusos denunciats a l'Institut del Teatre”, afegeix.

Reaccions oficials

També ha reaccionat a les informacions de l'ARA la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, que ha recordat a Twitter que des del departament d'Igualtat i Feminismes es treballa en “un protocol per les violències masclistes que tenen lloc en la cultura”. Així mateix, des del compte oficial de departament d'Igualtat i Feminismes s'ha dit que el protocol contra l'assetjament sexual a les escoles i instituts de teatre i música del país que s'està preparant vol prevenir i abordar casos com el dels abusos sexuals al món del teatre d'Osona.

stats