Música
Cultura 13/05/2012

Acollida "fantàstica" del segon 'showcase' de grups catalans a The Great Escape

Centenars de persones han assistit als concerts a l'aire lliure d'Amics del Bosc, Me and The Bees, Oso Leone i Ninnette & The Goldfish a Brighton

Acn
2 min
Els mallorquins Oso Leone

BrightonCentenars de persones s'han acostat a l'escenari a l'aire lliure The Hub, on han tocat en sèrie quatre grups catalans i balears. El primer a sortir a l'escenari ha sigut Amics del Bosc, que amb les seves lletres en català ha entusiasmat el públic anglès, molt entregat durant tot el concert. La llengua, segons Torelló, "no ha sigut cap impediment" per connectar amb el públic. "No els ha importat gaire, perquè estaven movent el cap, seguint el ritme. Crec que els hem arribat d'alguna forma", assegura el cantant d'Amics del Bosc. Pel grup, "ha sigut collonut" tocar aquests dies a Brighton, on han descobert una altra manera de connectar amb el públic. "L'estimació per la música que té la gent, no només els músics, veiem que és més pròxima que, potser, a Barcelona. La gent va a mirar concerts sense saber de qui són i això em fa pensar una mica", confessa Josep Torelló.

Els integrants d'un altre dels grups que ha tocat aquest dissabte, els mallorquins Oso Leone, coincideixen que el públic anglès és diferent. "Aprecien molt més els directes. De fet, és impensable que a un poble d'Espanya s'organitzi un festival així, amb 300 bandes, i que la gent vagi a veure-ho. Allà sempre volen escoltar el que és conegut", assegura en Paco, guitarrista.

Oso Leone també ha omplert el Hub de The Great Escape, i ha gaudit de seguida d'un públic molt entregat. De fet, els assistents reclamaven encara més cançons als mallorquins quan han acabat el seu concert, i molts els han comprat discos, que s'han esgotat. "Hem triomfat, hem venut molts discos i marxem buits a ca nostra", assegura molt content en Paco, que, juntament amb els seus companys, defineix el concert "com una passada". Per ells, sortir a tocar a Anglaterra i rebre aquesta atenció del públic ha sigut com complir un somni.

La Nina Thomas, cantant de Ninette & The Goldfish, considera que l'acollida del públic britànic "ha sigut fantàstica". "No ens esperàvem cap cosa en concret perquè encara no hem experimentat gaires festivals, però la programació ha sigut fantàstica, i realment hi ha molta gent. Estem molt contents de ser aquí", confessa aquesta jove de només 21 anys que té un poderós directe i que juntament amb el seu company Cesc Mayor, el bateria Santi Carcasona, el guitarrista Albert Aguilar i el pianista Juan Jesús Caro formen Ninette & The Goldfish.

stats