SECTOR EDITORIAL
Cultura 23/12/2010

Herralde decideix el futur d'Anagrama

Anagrama acaba de signar l'acord d'una progressiva entrada de capital per part de l'editorial Feltrinelli. El 10% que acaba d'adquirir arribarà fins a la xifra del 49% d'aquí a cinc anys. Un cop hagi transcorregut el cinquè any, Feltrinelli es quedarà amb la pràctica totalitat de l'editorial barcelonina.

Redacció
1 min

BARCELONAJorge Herralde, editor d'Anagrama, s'ha decidit finalment a fer explícit el futur d'Anagrama. Després de molts rumors, l'editor barceloní s'ha decidit per Giancomo Feltrinelli Editore, "tenint en compte els llargs anys d'amistat, sintonia i complicitat" amb la casa italiana, un dels grups editorials més potents a Itàlia, que a més de diversos segells compta amb un centenar de llibreries.

Gràcies a l'acord que acaben de signar Anagrama i Feltrinelli, l'editorial italiana adquireix el 10% de l'editorial. En un termini de cinc anys aquesta participació haurà crescut fins al 49%. Fins llavors, la direcció editorial serà compartida entre Jorge Herralde i Eulàlia Gubern. Un cop acabin aquests cinc anys, Feltrinelli es quedarà amb la pràctica totalitat de les accions de l'empresa. Carlo Feltrinelli ha afirmat sentir-se "feliç i honrat de poder col·laborar amb un editor" que aprecia "molt" i ha manifestat la seva satisfacció pel fet que "el primer pas de Feltrinelli fora d'Itàlia sigui amb una editorial històrica i independent com Anagrama".

stats