ART
Cultura 24/05/2012

La Fundació Sorigué de Lleida presenta la primera exposició catalana d'Antonio López

La mostra, que es podrà visitar fins al 31 d'octubre, recull mig centenar d'obres entre pintures, escultures, olis i dibuixos, algunes de les quals són inèdites i fins i tot estan inacabades

Efe
1 min
antonio lopez

LleidaLa Fundació Sorigué ha presentat aquest dijous la primera mostra a Catalunya de l'artista manxec Antonio López. La mostra està formada per una cinquantena d'obres. Algunes ja es van poder veure en la retrospectiva que el Museu Thyssen i el Museu de Belles Arts de Bilbao van dedicar a l'artista i altres provenen directament del seu taller.

La mostra, comissariada per María López, filla del pintor, i per l'equip de la Fundació Sorigué, romandrà oberta fins al 31 d'octubre. Les obres que conté representen temes habituals dins l'obra de López, com ara el paisatge urbà madrileny i el cos humà.

Les obres estan dividides en diversos àmbits: els primers espais inclouen les recents imatges de la Gran Via de Madrid i els coneguts quadres 'Madrid des de les Torres Blancas' i 'Gos mort'. També hi ha bodegons, retrats i l'escultura 'Maria', a més de dibuixos del seu estudi. Una altra de les sales està dedicada al nu amb l'escultura 'L'home' i el prototip de 'La dona de Coslada', a més dels treballs preparatoris dels dos caps monumentals 'Dia' i 'Nit'.

La mostra a les instal·lacions de la Fundació Sorigué es complementarà amb la instal·lació en dos espais públics de Lleida, encara per decidir, i només mentre duri l'exposició, de les dues escultures monument que retraten el cap d'una de les seves nétes.

stats