Cinema
Cultura 03/08/2011

Apareix part d'un film perdut d'Alfred Hitchcock

Els arxius cinematogràfics de Nova Zelanda han anunciat la troballa del melodrama, en què el mestre del suspens va col·laborar quan tenia 24 anys

Efe
1 min

SidneyEls arxius cinematogràfics de Nova Zelanda han tret a la llum fragments de la pel·lícula muda The white shadow, considerada un dels primers treballs del director Alfred Hitchcock, segons han informat els mitjans locals.

Als 24 anys, el mestre del suspens hauria treballat com a ajudant de direcció, escriptor i editor del film, i també s'hauria encarregat del disseny de producció. El film està incomplet: només s'han trobat els tres primers rotlles del film, d'un total de sis, als Arxius Cinematogràfics de Nova Zelanda. Es creu que la pel·lícula no ha estat duplicada. Dos anys després d'aquesta producció, Hitchcock va dirigir El jardí de l'alegria, el segon film com a realitzador després de l'inacabat i perdut Número 13.

El "melodrama situat en un ambient salvatge", com indica l'Arxiu, es va rodar el 1923; l'actriu Betty Compson intepretava a Nancy i Georgina Brent, dues germanes bessones amb personalitats totalment oposades. El film és una oportunitat per descobrir els primers passos de Hitchcock, com ha explicat David Sterritt, president de la societat nacional americana de crítics de cinema."Aquests tres primers rotlles ofereixen una oportunitat que no té preu per estudiar les seves idees visuals i narratives quan aquestes començaven a prendre forma".

L'empresari cinematogràfic i col·leccionista neozelandès Jack Murtagh va conservar el film fins a la seva mort; el seu nét va facilitar les cintes a l'arxiu per assegurar-ne la conservació, que es crítica perquè es tracta de pel·lícules de nitrat, un material altament inflamable. El centre de postproducció a Wellington farà còpies en blanc i negre i color del film.

stats