Teatre
Cultura 16/05/2014

'Aquellos días azules', l'evocació de la infantesa de Marc Artigau, al Círcol Maldà

El jove dramaturg i director presenta, en format cabaret, una comèdia àcida sobre "la generació de la Fanta, els 'ganxitos' i Doraemon"

Laura Gea Mallorquí
1 min

Barcelona'Aquellos días azules' arriba al Círcol Maldà del 21 de maig i fins el 8 de juny, escrita i dirigida per Marc Artigau. El títol de l'obra s'inspira en el vers de Machado: "Estos días azules y este sol de infancia". L'espectacle vol ser un retrat de l'etapa de la infantesa amb els seus moments àcids i dolços.

El director ha definit l'obra com un "cabaret literari" que barreja diferents materials, des de la poesia, passant pels contes i fins la música. L'obra apel·la en concret als nens dels 80, "la generació de la Fanta, els 'ganxitos' i el Doraemon", en paraules del dramaturg. Tot i això Artigau assegura que "qualsevol persona pot gaudir de l'obra perquè està plena d'elements no generacionals, que tothom ha viscut de nen. Coses com el primer petó, la mort d'un avi, les bicicletes", ha explicat Artigau.

L'obra no vol ser un homenatge ni una mitificació d'aquesta etapa, sinó un retrat fidel que evoqui a tots els records d'aquella edat, els bons i els dolents. "En l'humor de l'obra a vegades hi ha un to àcid i fins i tot cruel, que et fa recordar coses horribles i a les quals no tornaries per res del món, per exemple, que tots teníem un malnom a l'escola", diu Artigau. Formen l'elenc els actors Robert González, Jordi Llovet i Joan Solé.

stats