Arquitectura

Obren al públic 10 espais 'secrets' del Parc de la Ciutadella

La nova edició dels 'Espais Ocults' revelarà monuments com l'Arc de Triomf i el Castell dels Tres Dragons

2 min
El Castell dels Tres Dragons

BarcelonaL’objectiu de l’associació 48H Open House BCN és reivindicar que "l’arquitectura és cultura i que és important potenciar la recerca, l’actualitat i la innovació", diuen. El 48H Open House BCN s'ha convertit en un referent, i ara torna a col·laborar amb les Setmanes d’Arquitectura organitzades per l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mies van der Rohe que tindran lloc del 14 de maig al 28 de juny amb les propostes Espais Ocults i Música x Arquitectura.

La singularitat dels Espais Ocults d'enguany és que tots es troben al recinte del Parc de la Ciutadella de Barcelona. Amb el lema Tempus fugit: Exposició Universal 1888 es podran visitar per dintre deu espais que habitualment estan tancats al públic: l'Arc de Triomf, el Castell dels Tres Dragons, l'Hivernacle, el Museu Martorell, l'Umbracle, l'Institut Verdaguer, el Parlament de Catalunya, la Cascada monumental, les Cavallerisses de la Guàrdia Urbana i el Dipòsit de les Aigües, aquest últim rehabilitat com una de les biblioteques de la UPF.

Per visitar el Parlament de Catalunya, les Cavallerisses de la Guàrdia Urbana, la Cascada de la Ciutadella i l'Arc de Triomf és imprescindible inscriure's en aquest enllaç aquest dimarts a partir de les 13 h. Per a la resta d'espais, la inscripció es farà en el mateix enllaç el 3 de juny.

Fer dialogar l'arquitectura i la música

Música x Arquitectura ofereix propostes que fusionen les experiències arquitectòniques amb activitats creatives al voltant de la música. El projecte es divideix en dues seccions: MxA-Vídeo, que recull vídeos de caràcter experimental relacionats amb l’arquitectura, i MxA-Concert, que consta de l’actuació en directe de músics locals.

Cadascuna de les seccions es materialitza d'una manera diferent: MxA-Vídeo s’origina amb el concurs internacional de vídeo, una convocatòria per participar amb obres de vídeo creatives (videoclip, animació, visuals, live cinema, dansa, videojocs i documental). Pel que fa al MxA-Concert, s'obre una convocatòria d'actuació en directe per a projectes de petit format que puguin pujar a un escenari.

Els directes i la projecció de les obres finalistes es presentaran el dia 17 de maig al Recinte Modernista Sant Pau, a partir de les 18 h. Aquest dia, MxA convertirà l’Espai 1902 en una festa de música, vídeo i arquitectura que inclourà la presentació i la projecció de les obres finalistes i es premiaran els millors vídeos. En el mateix espai es podrà gaudir del concert i l’actuació en directe dels projectes artístics triats de la convocatòria. Per assistir-hi, és imprescindible inscriure's en aquest enllaç.

Pel que fa a l'edició d'enguany del festival 48H Open House BCN, se celebrarà el cap de setmana del 26 i 27 d’octubre 2024.

stats