Cultura
Cultura 11/10/2017

"Els llibres són les millors armes": arrenca la Fira del Llibre de Frankfurt 2017

Enguany hi participaran més de 100 països, i en aquesta edició el convidat d'honor és França

Ara / Efe
2 min
Fira de Frankfurt

BarcelonaEntre els més de 7.000 estands d'un centenar de països que es podran visitar fins a aquest diumenge a la Fira de Frankfurt hi haurà representats 29 agències i 169 segells editorials espanyols.

La Fira de Frankfurt és la cita més important del sector editorial i ofereix una oportunitat perquè editors, llibrers, agents, bibliotecaris, autors i proveïdors del panorama espanyol explorin noves vies de negoci. Va ser inaugurada ahir per la cancellera d'Alemanya Angela Merkel i el president francès Emmanuel Macron –França és el país convidat d'aquesta edició–, que va dir: "Els llibres són les millors armes. Sense cultura no hi ha Europa".

Creixen les exportacions

La prova dels beneficis que rep Espanya participant en aquesta fira es mostren en un informe de comerç exterior que publica l'Associació de Càmeres del Llibre d'Espanya, on s'explica que les exportacions del sector del llibre espanyol van arribar a 571,77 milions d'euros l'any 2016, un 3,5% més que l'exercici anterior. Aquest increment prové principalment del sector editorial –va suposar uns 372,24 milions d'euros l'any 2016, respecte del total–, que equival, actualment, a uns 30.000 llocs de treball en la indústria editorial. La indústria editorial a Espanya mou anualment 3.000 milions d'euros, que representen un 0'7% del PIB. Europa i Amèrica són els principals mercats del sector del llibre en llengua castellana, ja que les exportacions als països europeus van augmentar un 6,3% a Europa.

Catalunya i Barcelona tornen a participar a Frankfurt amb un estand únic, com van començar a fer tres anys enrere. Hi participen amb la presència de la Conselleria de Cultura, l'Institut Ramon Llull, l'Ajuntament de Barcelona, el Gremi d'Editors de Catalunya i l'Associació d'Editors en Llengua Catalana. La participació catalana té el lema 'Catalonia, land of books / Barcelona, city of literature', una imatge conjunta que evidencia la capitalitat literària barcelonina reconeguda recentment per la Unesco. En canvi, els segells editorials espanyols estaran presents a la fira amb el seu propi estand o bé dins dels espais reservats pels seus grups editorials i distribuïdors.

stats