Literatura
Cultura 21/09/2016

Arriben els primers títols de la Biblioteca Bolaño

'Los detectives salvajes' i '2666' inauguren la col·lecció de 21 títols de Roberto Bolaño que Alfaguara reeditarà durant els pròxims anys

Efe
2 min
Notes de la novel·la de Roberto Bolaño 'El espíritu de la ciencia ficción'

Barcelona'Los detectives salvajes' i '2666' són els títols amb els quals l'editorial Alfaguara ha inaugurat la Biblioteca Bolaño, en la qual publicarà la totalitat de l'obra de l'escriptor xilè, així com 'El espíritu de la ciencia-ficción', la novel·la inèdita que sortirà a la venda el 3 de novembre.

Amb les que són possiblement les dues novel·les més importants de la trajectòria de Roberto Bolaño (Santiago de Xile, 1953-Barcelona, 2003) Alfaguara arrenca aquesta biblioteca que, com a novetat, inclou imatges dels quaderns d'escriptura de Bolaño. En total seran 21 els títols que es reeditaran, els mateixos que integren la seva obra, així com dos textos inèdits: la novel·la titulada 'El espíritu de la ciencia-ficción', que es presentarà a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara, a Mèxic, i que sortirà a la venda el 3 de novembre, i un llibre de contes.

La novel·la inèdita

'El espíritu de la ciencia-ficción' és una obra que Bolaño va començar a escriure al començament de la dècada dels vuitanta i que transcorre a Mèxic durant els anys setanta. L'autor xilè hi narra la vida de dos escriptors joves que intenten viure de la literatura en una ciutat en la qual tot el que és important sembla succeir en aquell moment màgic i efímer que separa la nit del dia.

La novel·la, que pertany a la mateixa etapa creativa de 'Monsieur Pain' i 'Consejos de un discípulo de Morrison a un fanático de Joyce', compta amb elements comuns entre els seus personatges i els protagonistes de 'Los detectives salvajes', de manera que "sembla que relata l'adolescència" d'aquests últims.

L'editorial Alfaguara sosté que les llibretes que contenen el manuscrit en net d''El espíritu de la ciencia-ficción' són dels primers anys de residència del xilè a Blanes, quan la seva afició als jocs d'estratègia es reflectiria en la novel·la 'El tercer Reich'.

Segons l'editorial, també pel que fa a les obres d'aquesta nova Biblioteca Bolaño, les imatges que s'inclouen en aquestes reedicions procedeixen de l'arxiu personal de Bolaño i mostren com era el procés d'escriptura d'un dels més importants escriptors contemporanis en llengua castellana. En aquest sentit, avancen, en aquestes imatges es veurà el meditat treball de construcció de l'arquitectura narrativa que el xilè va dur a terme en cada llibre.

L'acord assolit amb l'agència Wylie, en representació dels hereus de l'autor, inclou també la publicació de la seva biblioteca en edicions econòmiques sota el segell Debolsillo.

stats