ART
Cultura 04/10/2019

El Barcelona Gallery Weekend reivindicarà l'art als espais públics

27 galeries amb més de 70 artistes participaran en la pròxima edició de la cita dels galeristes

Agències
2 min
Art als carrers per reivindicar la important relació de l'espai públic en la construcció de les ciutats

BarcelonaLa nova edició del Barcelona Gallery Weekend arriba, del 10 al 13 d'octubre, amb la participació de 27 galeries de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i Santa Margarida i els Monjos. Hi exposaran més de 70 artistes, que exhibiran les seves obres en espais públics per reivindicar les galeries com a promotores del patrimoni cultural contemporani i faran diferents intervencions, aprofitant l'espai públic per destacar la importància de l'art dins del procés constructiu de les ciutats i unint l'art contemporani amb l'arquitectura i l'urbanisme.

Segons ha explicat la directora del Barcelona Gallery Weekend, Susanna Corchia, aquesta edició, que ha tingut un pressupost de 170.000 euros, serà la primera que comptarà amb performances i altres activitats al carrer, una iniciativa que "busca atreure la mirada del públic més jove i les noves generacions". Espais com el monument a Colom, el Club Natació Barcelona, el passatge de les Manufactures o el pont d’en Jordà, a l’Hospitalet, s’afegeixen així als habituals itineraris de rutes guiades per galeries. Els visitants podran veure les intervencions passejant pels carrers i també dins de qualsevol itinerari, amb la participació d'artistes com Felipe Mujica i Daniela Ortiz, i la participació de galeries com 3 punts, ADN, Alalimón, Artur Ramon Art, Ana Mas Projects, Àngels Barcelona, Mayoral, Toni Tàpies o etHall.

Entre les novetats destaquen les visites guiades gratuïtes, que rebran el nom d'ARCO GalleryWalk, i el programa Artévete, que vol estimular l'adquisició d'art. Una altra novetat és la participació de Casa Vicens. La casa modernista de Gràcia presenta l'exposició Escamas, una selecció de sis peces de diferents artistes que podrà veure's mentre el visitant passeja per l'entrada, les estances i el jardí de la casa. La Casa Vicens acollirà el treball de Jean Denant, Marría Pratts, Francesco Arena, Jordi Mitjà, Vanesa Muñoz i Marc Larré. L'exposició podrà visitar-se fins al 10 de novembre.

stats