Art
Cultura 07/12/2010

El Turner guardona l'art sonor de Susan Philipsz

L'obra de Susan Philipsz se centra en gravacions d'ella mateixa interpretant cançons folk en espais públics

Redacció
1 min
L'artista escocesa Susan Philipsz

BarcelonaEl premi Turner ha recaigut per primera vegada en una obra d'art sonor, obra de l'escocesa Susan Philipsz. Favorita de les cases d'apostes, Philipsz estava nominada per les obres Lowlands, que va mostrar al Festival d'Arts Visuals de Glasgow, i per Long gone, que es va poder escoltar al Museu d'Art Contemporani de Vigo. A la Tate Britain va recrear, per al premi, les Lowlands, amb una gravació d'ella mateixa cantant vells planys escocesos. L'obra de Philipsz se centra, precisament, en gravacions d'ella mateixa interpretant cançons folk en espais públics.

"Ha estat una experiència surrealista”, va declarar Philipsz després de rebre el premi, ja que un grup de manifestants va fer sentir les seves protestes contra la retallada dels ajuts en el camp de les arts durant l'acte d'entrega del premi.

Altres favorits per al premi eren Dexter Dalwood, nominat per una exposició de pintura a la Tate St Ives, a la qual va presentar un conjunt de dibuixos basats en moments cèlebres de la història recent, i l'espanyola Ángela de la Cruz, que qüestiona la definició de pintura amb les seves teles col·locades dins marcs doblegats i retorçats.

stats