Cultura 05/09/2019

Artistes amb molta personalitat al Festival Altaveu

El lliurament dels premis Altaveu a artistes com Rosalía va fer de pròleg dijous de la 31a edició del festival, que se celebra en diferents espais de Sant Boi de Llobregat divendres i dissabte

X.c.
2 min
El músic barceloní Enric Montefusco.

BarcelonaEl lliurement dels premis Altaveu a artistes com Rosalía, Clara Peya, Hidrogenesse i Reynald Colom va fer de pròleg dijous de la 31a edició del Festival Altaveu, que se celebra en diferents espais de Sant Boi de Llobregat divendres i dissabte. Com diu el seu director, Jordi Turtós, és “una crida a la porta de la curiositat” amb el propòsit de compartir música en directe. El programa del festival combina artistes internacionals i locals que en tots els casos destaquen per tenir personalitats artístiques, com per exemple el guitarrista Wilco Johnson, heroi del pub rock des del temps en què brillava amb el grup Dr. Feelgood. Johnson actua divendres a la plaça de l’Ajuntament, el mateix escenari on abans hi haurà un concert de The Manil·las, el supertrio format per Maika Makovski, Mariana Pérez i Olaia Bloom, que ja van exhibir la força del seu rock teatral a l’últim Primavera Sound.

Divendres també serà el dia de Javier Bergia, guitarrista d’Ismael Serrano amb currículum experimental i ara vestit de cantautor, que actuarà a Cal Ninyo abans de Trovadores de las 3 Culturas, el projecte compartit per Eduardo Paniagua, Wafir S. Gibril i Pedro Burruezo.

El rhythm’n’blues és la marca de fàbrica de Los Deltonos, el grup del càntabre Hendrik Röver, que aquest any han publicat Fuego, el treball que dona sentit a la gira que dissabte passarà per la plaça de l’Ajuntament. El mateix dia, però a Cal Ninyo, hi haurà una nova oportunitat de deixar-se hipnotitzar per la música de la violinista basca Elena Setién, autora del disc Another kind of revolution, publicat aquest any pel segell nord-americà Thrill Jockey. I a Can Massallera hi actuaran Enric Montefusco i Yawners: el primer hi portarà les cançons del disc Diagonal, i el duo format per Elena Nieto i Martín Muñoz, les de l’àlbum Just calm down.

stats