Arts Escèniques
Cultura 27/05/2015

'The Feliuettes': un 'thriller' musical inspirat en les cançons de Núria Feliu

El Círcol Maldà reivindica l'obra "infravalorada" de la cantant amb un espectacle humorístic escrit per Xavi Morató i dirigit per Martí Torras

Xènia Pérez Fisas
2 min
L'espectacle 'The Feliuettes' al Círcol Maldà / ACN

BarcelonaLaia Alsina, Maria Cirici i Laura Pau són les protagonistes de 'The Feliuettes', un 'thriller' musical ple d'intriga, girs inesperats i morts inspirat en l'obra de la cantant Núria Feliu.

L'obra del Círcol Maldà, que no busca reproduir la vida de la cantant, sinó reinterpretar el seu llegat musical, s'inicia en el moment en què una vident vaticina a un dels personatges que en el futur serà Núria Feliu, no algú que s'hi assemblarà ni serà la seva successora, sinó ella mateixa. A partir d'aquí les protagonistes hauran d'investigar per saber el significat de la misteriosa predicció i s'endinsaran en una xarxa de secrets que es remunten als orígens de la catalanitat.

"Hem agafat algunes de les cançons de Núria Feliu i les hem versionat per construir un espectacle musical molt divertit i gamberro", explica Martí Torras, el director de l'espectacle. El musical reivindica la figura de la cantant i actriu de Sants, que va apostar per la música catalana en plena dictadura franquista i va traduir molts temes estrangers al català, a través de cançons conegudes del seu repertori que van des de 'Ja us he conegut' fins a l'emblemàtica 'El clar país', passant per 'Les porteres'. "La tria de les cançons és totalment aleatòria, no segueix cap mena de línia", assegura Gerard Sesé, director musical de 'The Feliuettes'. Sesé també puja a l'escenari amb les actrius, a les quals acompanya amb piano en totes les cançons.

El projecte va sorgir de les mans d'Alsina, Cirici i Pau i ha evolucionat fins al punt d'involucrar-hi la mateixa Núria Feliu, que participa en l'espectacle posant la veu en off, tot i que ella no hi arriba a sortir mai. L'objectiu de l'obra, segons els seus creadors, és reivindicar la figura de Feliu i despertar la curiositat en els espectadors per tot allò que representa fent-li un homenatge a través de les peces musicals que estructuren la trama. "No cal conèixer la discografia de Núria Feliu per gaudir de l'espectacle", assegura Sesé, que explica que això es deu a la cuidada reinterpretació de les cançons de l'artista.

'The Feliuettes', que coincideix amb la digitalització de la cantant de la seva discografia amb un Verkami, s'estrenarà al Círcol Maldà el 3 de juny.

stats