Cultura 10/05/2018

Assumpció Puig és escollida nova degana del CoAC

Ha obtingut prop del 50% dels vots en els comicis d'aquest divendres

Ara
1 min
Assumpció Puig és escollida nova degana del COAC

BarcelonaL'arquitecta Assumpció Puig serà la pròxima degana del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (CoAC). La candidatura 'Ara, Arquitectes' ha obtingut –en les eleccions celebrades aquest divendres– 1.238 vots, mentre que Ramon Torra n'ha obtingut 600, i Enric Mir, 385. Hi ha hagut 168 vots en blanc. La participació en aquestes eleccions ha sigut de 2.452 arquitectes, un 24,06% del total dels 10.190 arquitectes censats.

Puig és arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) des del 1979. Té despatx propi des del 1983. La seva candidatura era continuista: ha sigut secretària del CoAC del 2010 al 2017. La seva candidatura es proposava fer un Col·legi "més inclusiu, que s’acosti a la realitat professional dels arquitectes". Es proposa engegar "nous projectes que millorin i facin més fàcil i amable la feina dels arquitectes". La voluntat de la junta de govern electa és "esdevenir el millor acompanyant professional dels arquitectes i la seva veu institucional".

La junta de govern liderada per Assumpció Puig estarà integrada per Pere Castelltort (secretari), Ione Ruete (tresorera), i Josep Ferrando, Guillem Costa i Duna Bellmunt (vocals). A la demarcació de Barcelona ha sortit escollida Sandra Bestraten (candidatura 'Ara, Arquitectes'). En aquest cas, es tracta també de la primera dona en la història del Col·legi que encapçala la junta directiva de Barcelona.

stats