CINEMA
Cultura 02/08/2013

'Avatar' tindrà tres seqüeles que es rodaran simultàniament

Les noves estrenes seran el desembre del 2016, el del 2017 i en una data encara per determinar del 2018, i en signarà el guió i la direcció, de nou, James Cameron

Efe
1 min

Los Angeles'Avatar', la pel·lícula que més ha recaptat en la història del cinema, tindrà finalment tres seqüeles que es rodaran simultàniament, segons ha anunciat l'estudi 20th Century Fox. El rodatge començarà a principis del 2014 i l'estrena de la primera seqüela serà el desembre del 2016. La següent cinta arribarà el desembre del 2017 i l'última es llançarà en una data per determinar del 2018. La cinta original va recaptar 2.110 milions d'euros a la taquilla mundial i va guanyar tres Oscars.

James Cameron, director d''Avatar', tornarà a posar-se darrere les càmeres per a aquestes seqüeles. El guió serà signat pel mateix Cameron, però ha contractat diverses persones per desenvolupar la història i ajudar-lo a accelerar el procés d'escriptura. Els encarregats de fer-ho seran Josh Friedman ('La guerra dels mons'), Rick Jaffa i Amanda Silver ('L'origen del planeta dels simis') i Shane Salern ('Salvatges').

Cameron i Jon Landau produiran les pel·lícules a través de l'empresa Lightstorm Entertainment. "Construir sobre el món que creem a 'Avatar' ha estat una experiència gratificant i única", ha dit Cameron. "En escriure les noves pel·lícules, em vaig adonar que aquest univers es convertia en una realitat més rica del que esperava, i era clar que en dues pel·lícules no podria capturar tot el que volia expressar a la pantalla", va afegir.

El president de 20th Century Fox, Jim Gianopulos, ha indicat que aquesta franquícia és la seva "gran prioritat".

stats