Cultura 06/10/2019

Avui es commemora un any de la mort de Montserrat Caballé

La soprano catalana ha rebut diversos homenatges pòstums i l'Ajuntament estudia dedicar-li un carrer

Ara
1 min
Montserrat Caballé

BarcelonaTal dia com avui de 2018 va morir la soprano catalana Montserrat Caballé als 85 anys d'edat. Considerada una de les veus més importants de la segona meitat del segle XX, va aconseguir molta fama per la seva tècnica prodigiosa i les seves interpretacions dels grans papers del bel canto de Rossini, Bellini i Donizetti. Durant aquest any la cantant barcelonina ha rebut diversos homenatges pòstums, des del celebrat a la catedral de Barcelona el novembre passat fins a un altre al Gran Teatre del Liceu, casa seva, on les principals figures de l'univers operístic van fer ressaltar a l'abril que la seva empremta mai no s'esborrarà.

D'altra banda, Barcelona li va lliurar a títol pòstum la Medalla d'Or de la ciutat, una distinció que va recollir el seu vidu, Bernabé Martí, acompanyat dels seus fills. A més, el PSC ha demanat que li dediquin un carrer que s'encreui en una intersecció del Parc de Glòries amb una altre de batejat amb el nom de Freddie Mercury, amb qui va interpretar el ja clàssic himne "Barcelona".

El nou director artístic del Gran Teatre del Liceu, Víctor García de Gomar, ha recordat en unes declaracions a l'agència EFE l'abraçada que es van fer "la nostra estimada

stats