Cultura 15/09/2021

Balañá converteix dues sales de cinema en teatres

El Bosque destina una sala a la comèdia, amb Bruno Oro, i l'Aribau acollirà un 'Hamlet' d'Oriol Broggi

2 min
Alguns artistes de la nova temporada del Grup Balañá

BarcelonaLa brutal crisi que han patit els cinemes el 2020 a causa del covid –van tancar l'any passat amb una caiguda del 72% de taquilla a tot l'Estat– ha comportat que els exhibidors es reinventin per rendibilitzar els locals que tenen. Després de programar concerts de música en grans sales com el Coliseum, el Grup Balañá ha anunciat que aquesta temporada transformarà dues sales de cinema en teatres.

La sala 9 dels Cinemes Bosque, a Gràcia, es destinarà a la comèdia, amb l'objectiu de donar continuïtat a la programació que l'empresa feia al Club Capitol, tancat definitivament des de la pandèmia. El primer que hi actuarà serà, aquest novembre, Bruno Oro amb el seu nou espectacle ¿Sí o no?

L'altra sorpresa és que Oriol Broggi dirigirà un Hamlet al Cinema Aribau, al centre de Barcelona. "És un projecte efímer, que neix de l'acord entre la companyia La Perla 29 i l'Aribau per celebrar el seu 60è aniversari amb aquest esdeveniment", han anunciat. Hamlet a l'Aribau estarà protagonitzat per Guillem Balart (que actualment protagonitza Carrer Robadors al Teatre Romea) i es podrà veure només els mesos de desembre i gener, els dos millors de l'any als teatres.

Un any de musicals

El Grup Balañá va tancar la temporada passada amb 190.000 espectadors a les seves sales, tot i les restriccions que van dificultar la mobilitat al gran públic. Aquest curs presenten programació "per a tots els públics", amb una forta presència de la comèdia i el musical. La gran aposta és justament Cantando bajo la lluvia, en una versió de Manu Guix, Àngel Llàcer i coreografia de Miryam Benedited, que aquest dimecres ja arrenca al Teatre Tívoli. Es tracta d'una nova producció encapçalada pels creadors de La tienda de los horrores i La jaula de las locas –espectacle que tornarà al cartell el febrer del 2022 al mateix teatre–, i que compta amb un repartiment de trenta intèrprets i deu músics, amb Ivan Labanda fent de Gene Kelly. Els altres musicals que programaran són la franquícia internacional El Guardaespaldas al Coliseum i el clàssic A chorus line al Tívoli, en la versió que va dirigir i produir Antonio Banderas i que la pandèmia va interrompre.

Entre les comèdies que estrenaran destaca el primer espectacle del tricicle Carles Sans tot sol, que ha titulat Per fi sol, a qui seguiran un estol d'humoristes com Goyo Jiménez, Joaquín Reyes i José Corbacho. També es podrà veure l'aterratge al Coliseum de l'últim espectacle de La Cubana, que celebra els quaranta anys de la companyia, Adeu Arturo, i la quarta temporada del superèxit Escape Room de Joel Joan i Hèctor Claramunt, que passen al Borràs. I també dues comèdies vodevileres: El sopar dels idiotes i La función que sale mal.

stats