Cultura 10/01/2020

El Ballet de Barcelona estrena un 'Trencanous' amb un toc català

La producció ha exhaurit les entrades per al cap de setmana al Centre Cultural Terrassa

V.g.
1 min
Clara del Cerro i ballarines del Ballet de Barcelona

BarcelonaLa companyia Ballet de Barcelona, dirigida per Carles Renedo (Barcelona) i Chase Johnsey (Florida), porta el clàssic nadalenc El Trencanous en dues funcions al Centre Cultural Terrassa, que ha penjat el cartell d'entrades exhaurides. És el segon espectacle del Ballet de Barcelona després de la seva presentació oficial al Teatre Condal l'estiu passat, després de la mala maror que va suposar el trencament del Centre Cultural amb la companyia resident, el Ballet de Catalunya, un vincle que ara té el Ballet de Barcelona.

En aquest Trencanous nadalenc, la companyia compta amb la participació especial del Jove Ballet de Catalunya, l’Esbart Dansaire de Rubí –on té la seu el Ballet–, i la Colla Castellers de Sarrià. "Volíem fer un espectacle obert al talent, perquè la nostra companyia és inclusiva i no fem distincions de gènere ni ens fiquem amb el cos dels ballarins, com habitualment es fa", explica Renedo. A més, han volgut imprimir un "toc català" al conte afegint, als balls finals, una escena dedicada a les neules i els carquinyolis, que interpretaran els castellers i l'esbart, respectivament.

Els dos personatges principals, la Clara i el Trencanous, els interpretaran dos joves ballarins, Dafne Campanya, de 14 anys, i Roger Sorribas, de 17, procedents del Jove Ballet de Catalunya. En total, pujaran a l'escenari fins a 60 persones, entre aprenents i professionals. Després de Terrassa, on també assumiran la funció del programa educatiu Exploradors de la Dansa, el Ballet de Barcelona mostrarà el seu Trencanous el 25 de gener al Casino L'Aliança del Poblenou. A banda, preparen el nou espectacle que estrenaran a Terrassa, Suite Carmen, el 9 de maig.

stats