Cultura 06/07/2020

5 bandes sonores d'Ennio Morricone memorables

El compositor italià ha mort aquest dilluns als 91 anys

Ara
1 min
Ennio Morricone, a la presentació del llibre 'Ennio. Un maestro', en què conversa amb Giuseppe Tornatore, director de 'Cinema Paradiso'

BarcelonaEl músic italià Ennio Morricone ha mort aquest dilluns als 91 anys i el recordem amb cinc bandes sonores memorables del seu llegat.

1. Fins que li va arribar l'hora

És considerada una de les bandes sonores més innovadores de Morricone, perquè va donar un tractament sonor hipnòtic a aquesta història clàssica de venjança concebuda per Sergio Leone, Bernando Bertolucci i Dario Argento.

2. Sacco i Vanzetti

Joan Baez va posar lletra a la balada dels dos personatges que donen títol a aquest film de Giulano Montaldo. I el tema, Here's to you, va tenir vida més enllà del cinema.

3. La missió

Conté un dels temes més coneguts de Morricone, Falls, que s'ha fet servir en nombrosos anuncis des que va aparèixer aen la pel·lícula de Roland Joffé.

4. Cinema Paradiso

Ennio Morricone va treballar amb el seu fill Andrea per compondre la música d'aquesta pel·lícula que és una carta d'amor al cinema.

5. Novecento

Ennio Morricone considerava Bernardo Bertolucci un dels grans cineastes italians de tots els temps, i en aquesta pel·lícula van col·laborar amb una gran complicitat.

stats