Rebels sirians abaten Dumbo amb un míssil (i Banksy ho explica al món)

El creador d'art urbà elabora un muntatge en què uns islamistes abaten el cèlebre elefant amb un míssil terra-aire

A Bambi el va matar un caçador furtiu, i a Dumbo, uns rebels sirians. L'elefant, les orelles del qual són tan grans que li permeten volar, ha estat abatut en un muntatge de vídeo de Banksy, probablement l'autor d'art urbà més famós. En les imatges, que simulen procedir de la cadena de televisió Al-Jazira, es pot veure com uns rebels disparen un míssil contra el que creuen que és un avió. Després de l'alegria per haver aconseguit el seu objectiu arriba, però, la sorpresa, quan comproven que qui realment han abatut és Dumbo.

"No penjaré més imatges avui. No després de veure aquestes imatges xocants". Amb aquest missatge al seu web, Banksy informava al món del seu últim projecte, un muntatge de vídeo on mor el que probablement és l'elefant més famós de tots els temps. L'artista de Bristol, la identitat del qual continua sent un misteri, es troba fent una estada d'un mes a Nova York.

Banksy, un dels més genuïns representants d'art urbà i de la nova creativitat britànica, sempre ha dotat les seves obres -pintures murals que haurien de ser efímeres i que acaben convertides en monuments i peces de museu- d'una forta càrrega de crítica política i social, i ha treballat a Palestina i Israel.

Més continguts de