Cultura 21/10/2014

Malmeten en un dia un grafiti de Banksy inspirat en 'La jove de la perla'

El mural, titulat per l'artista com 'The girl with the pierced eardrum' ('La noia amb el timpà perforat'), havia aparegut dilluns als carrers de Bristol

Efe
1 min

LondresLa ciutat de Bristol, al Regne Unit, es despertava aquest dilluns amb un nou grafiti del conegut artista Banksy en una paret d'un edifici a Place Hanover, proper al port. L'obra batejada com 'The girl with the pierced eardrum' ('La noia amb el timpà perforat') gairebé reprodueix la imatge de 'La noia de la perla', del pintor holandès Jan Vermeer, però en comptes de dibuixar l'arracada que duu la jove, la substitueix per una caixa d'una alarma de seguretat. Aquest dimarts l'obra ha estat malmesa per un grup de desconeguts amb una taca de pintura negra al rostre.

No és la primera vegada que s'intenten destruir les creacions d'aquest artista: una làmina protectora que cobria 'Art Buff', un dibuix fet per Banksy la setmana passada a Folkestone, al sud-est d'Anglaterra, va aparèixer plena de pintura.

La figura de Banksy és un misteri per al món de l'art, que ha vist com, en poc temps, les seves creacions amb temes contundents i missatges anticapitalistes han augmentat la seva cotització i s'han convertit en peces de col·lecionista.

stats