Cultura 20/08/2015

Benvinguts a la versió anarquista de Disneyland: entreu a 'Dismaland', el parc satíric de Banksy

El parc s'inaugura dissabte i, segons l'artista, "és un parc temàtic familiar inapropiat per a nens"

Efe
2 min
Una de les recreacions fetes per Bansky a 'Dismaland'

LondresL'artista urbà Banksy ha anunciat l'obertura de 'Dismaland', una versió satírica de Disneyland que ha creat a Somerset, una zona costanera a l'oest del Regne Unit.

"És una exposició d'art i entreteniment per a anarquistes principiants", ha dit Banksy en un comunicat sobre 'Dismaland', que ocuparà una superfície de més de 10.000 metres quadrats. "És un parc temàtic familiar inapropiat per a nens", ha comentat. No és la primera vegada que Banksy utilitza aquest nom, fa uns anys va fer un grafiti del Mickey Mouse amb la frase: "Benvingut a Dismaland. La vida no és sempre un conte de fades".

El grafiter, que manté en secret la seva veritable identitat, ha fet servir un recinte abandonat des de fa 15 anys per dur a terme aquesta exhibició en forma de parc temàtic, en la qual es pot veure des del carruatge de la Ventafocs bolcat i un grup de periodistes fent fotos de l'escena fins a un estanc de refugiats. Es tracta d'un dels projectes més grans de l'artista i, com la majoria de les seves obres i actuacions, l'ha dut a terme en secret.

Fins aquesta setmana, els residents de la localitat anglesa pensaven que la construcció de l'enorme decorat de Bansky era part d'un rodatge de Hollywood. "Per raons òbvies, havíem d'anar amb compte amb la informació que donàvem. De fet, només quatre persones de l'Ajuntament sabíem el que estaven fent", ha assegurat Nigel Ashton, responsable de l'autoritat municipal de North Somerset. "Em sento profundament orgullós de poder albergar aquesta exhibició. L'he vist mentre l'estaven muntant i he de dir que és meravellosa. Fa passar l'estona i fa pensar".

Els visitants, que hauran de pagar tres lliures, aproximadament 4 euros, per accedir al parc, podran demanar a l'entrada un crèdit per disposar de més diners de butxaca amb una taxa d'interès del 5.000%.

stats