El 'cantaor' barceloní El Mati triomfa al Festival del Cante de las Minas, un dels més importants de flamenc

La barcelonina Olga Aznar García s'ha emportat el premi Desplante Femenino com a millor 'bailaora'

Matías López Expósito, 'El Mati', de Barcelona, ha guanyat la Lámpara Minera en la 59a edició del Festival del Cante de las Minas de La Unión. El jurat ha decidit premiar-lo "pel seu domini i coneixement dels cants miners i demostrar la seva solvència en altres estils flamencs". El premi està dotat amb 16.000 euros. A més, el cantant barceloní també ha obtingut el primer premi de Mineras, de 5.000 euros, i el premi del Grup III de Cantes Bajos Andaluces, també de 5.000 euros, per la seva interpretació de 'seguiriya' i 'tientos'.

El Mati s'emporta a Barcelona un premi que el 1993 també va guanyar un altre català: Miguel Poveda. El Mati es va emportar una gran ovació després de la seva actuació. Amb el seu fill en braços va pujar a l'escenari per agrair el premi i va donar les gràcies a tots els que li han donat el seu suport durant la seva carrera musical: "Als seus germans de la música", a la seva dona i al seu fill, i també va donar "les gràcies a la vida, l'amor i la llibertat".

El Mati va començar la seva carrera artística als 12 anys però no va ser fins als 19 que s’hi va dedicar plenament. També toca altres registres com el jazz i ha acompanyat artistes tan coneguts com Rafael Jiménez, 'Falo'; El Pele; Pepe Habichuela; Chano Domínguez, Jorge Pardo; Manolo Marín; Cristina Hoyos; Antonio Canales, i Israel Galván.

La barcelonina Olga Aznar García s'ha emportat el premi Desplante Femenino, dotat amb 9.000 euros, com a millor 'bailaora'.

Més continguts de