ART
Cultura 23/01/2012

Sant Feliu de Guíxols acollirà cada any dues exposicions temporals de la col·lecció Thyssen

Mentre no estigui fet el museu, es faran al Palau de l'Abat on al maig ja s'hi exposaran 60 obres d'artistes catalans i internacionals del segles XIX i XX

Acn
1 min
La baronessa Thyssen amb ulleres 3D

SANT FELIULa crisi ha retardat els calendaris que s'havien fixat per a la construcció del Museu Thyssen. L'Ajuntament defensa que "han fet els deures" i que només estan a l'espera que la situació econòmica permeti als governs de la Generalitat i també a l'Estat incloure en els pressupostos partides significatives per a l'inici de les obres als terrenys de l'antiga fàbrica surera de Can Serra, que el mes vinent ja serà propietat municipal i que ja compta amb el projecte executiu fet.

Tot i això, la baronessa i l'Ajuntament s'han fixat com a objectiu fer dues exposicions temporals cada any al Palau de l'Abat, mentre no estigui fet el museu. A partir del maig, en aquest edifici rehabilitat recentment s'exposaran una seixantena d'obres d'artistes catalans –com Alsina, Sunyer o Amat– i també d'artistes internacionals –Gaugin o Bonnart, entre d'altres– provinents de la seva col·lecció privada. L'altra exposició es farà a l'estiu, aprofitant els mesos de més turisme. La baronessa ha presentat aquest matí el llibre La Costa Brava, història en relleu, del qual ha fet el pròleg.

stats