Cultura 19/04/2015

Ben Affleck va evitar que la història d'un dels seus avantpassats, propietari d'esclaus, sortís a la televisió

La notícia es va fer pública, segons publica 'The Guardian', perquè formava part dels correus electrònics de Sony que van ser piratejats

2 min
Ben Affleck a 'Perduda'

L'actor i director nord-americà, Ben Affleck, va demanar a un programa de televisió que no parlés d'un dels seus avantpassats, que era propietari d'esclaus, segons publica avui el diari 'The Guardian'. La notícia s'ha sabut perquè és un dels correus electrònics que es van filtrar relacionats amb Sony. Affleck va aparèixer al programa televisió 'Finding your roots' ('Buscant les teves arrels'). La petició de l'actor, segons els correus, va molestar el responsable del programa i professor d'història de Harvard, Henry Louis Gates. No obstant això, la informació sobre el passat de la família Affleck mai va arribar a fer-se pública.

Els correus electrònics relacionats amb Sony van ser publicats per Wikileaks i no és gaire clar com els van aconseguir. Se suposa que van ser piratejats per 'hackers' nord-coreans. Divendres passat Gates va dir: "Estem molt agraïts a tots els convidats que ens han permès entrar a les seves vides personals i ens han explicat centenars d'històries, incloses algunes sobre avantpassats relacionats amb l'esclavitud. No hem amagat mai capítols que podien ser desagradables per a la família. Tinc el control editorial dels meus projectes, i amb els productors decideixo què pot ser més interessant per al programa. En el cas del senyor Affleck, ens vam centrar en aquells aspectes més interessants, com per exemple que la seva mare va participar en la marxa dels drets civils el 1964".

En un dels correus enviats a un dels responsables de Sony, que és al darrere de la producció d'una de les últimes pel·lícules d'Affleck, 'Batman v. Superman', Gates diu que una gran estrella –no menciona el nom– ha demanat als productors de deixar fora del programa el fet que els seus avantpassats tenien esclaus. I afegeix que "quatre o cinc dels nostres convidats són descendents de propietaris esclaus", entre ells el director de documentals, Ken Burns. "No hem censurat mai res de tot allò que hem trobat. Què fem?", escriu Gates. Lynton respon preguntant qui més té coneixement d'aquesta informació i diu que "és complicat" quan es tracta d'informació tan sensible. "Fer-ho seria una violació de les normes, encara que sigui Batman", diu Gates abans d'agafar un avió. Lynton li respon que ja en parlaran quan aterri. Però Gates acaba dient que si cedeixen a la censura, perdran el control del programa. Malgrat tot, la història d'Affleck i els seus avantpassats esclavistes, mai va sortir per antena.

stats