Cultura 16/03/2015

'Big Hero 6', la pel·lícula d'animació més vista a tot el món al 2014

La guanyadora de l'últim Òscar a la millor pel·lícula d'animació ha recaptat 590 milions d'euros. És la tercera producció de Disney més taquillera de la història, després d''El rei lleó' i 'Frozen'

Europa Press
1 min
'Big Hero 6'

Barcelona'Big Hero 6', amb 590 milions d'euros recaptats a tot el món, és la pel·lícula d'animació més vista del 2014, seguida de 'Com entrenar el teu drac 2' (amb 588 milions), 'Rio 2' (474 milions) i 'Lego: la pel·lícula' (444 milions). Dels 590 milions d'euros que ha recaptat 'Big Hero 6', 210 són als Estats Units i 380 a la resta del món.

La pel·lícula de Disney ja és la tercera més taquillera de la història de la factoria d'animació. S'ha col·locat al tercer lloc del rànquing de pel·lícules que han recaptat més diners, per sota d''El rei lleó' (880 milions) i 'Frozen' (1207 milions).

'Big Hero 6' explica la història d'en Hiro, un nen de 14 anys boig pels robots, perd el seu germà, el Tadashi, creador d’un robot inflable d’atenció hospitalària, el Baymax. En Hiro vol venjar la seva mort i sospita que al darrere hi ha un empresari d’una indústria de R+D. Per això necessitarà l’ajuda del robot, i dels seus companys de laboratori al MIT. Tots ells són uns genis encantadors, amb molt bones intencions, però també són molt nyicris. En Hiro, que té un laboratori a casa, inventa un exoesquelet per a cadascun d’ells que els atorga una força sobrehumana. El Baymax passa de ser un adorable ninot grassonet a convertir-se en una autèntica mola que vola i té punys d’acer.

stats