Música
Cultura 30/08/2021

Billie Eilish, animada i filharmònica a Disney+

El documental 'Happier than ever: a love letter to Los Angeles' s'estrena aquest divendres

Ara
2 min
Cartell de 'Happier Than Ever: A Love Letter to Los Angeles'

BarcelonaBillie Eilish estrena aquest divendres a Disney + Happier than ever: a love letter to Los Angeles, "una experiència de concert cinematogràfica" en què l'artista actua acompanyada per la Filharmònica de Los Angeles, sota la batuta de Gustavo Dudamel. Dirigit per Robert Rodríguez (Sin City, 2005) i l'animador Patrick Osborne, el documental barreja imatges de l'actuació d'Eilish a l'emblemàtic Hollywood Bowl de Los Angeles amb uns evocadors paisatges d'animació que serveixen per enllaçar les diferents cançons. Perquè, segons la cantant californiana, aquest concert és sobretot un homenatge a Los Angeles i una oportunitat perfecta per escoltar de cap a peus Happier than ever (2021), el disc amb què Eilish ha donat continuïtat al seu debut, When we all fall asleep, where do we go? (2019).

A més de la Filharmònica de Los Angeles Happier than ever: a love letter to Los Angeles compta amb la participació del Cor Infantil de Los Angeles i el guitarrista brasiler Romero Lubambo. "És molt emocionant poder fer això a la meva ciutat natal, Los Angeles, un lloc que realment em va fer ser qui soc", explica l'artista en un documental en què sempre està acompanyada del seu germà i habitual col·laborador, Finneas. La guanyadora de set Grammy, inclosos dos per la gravació de l'any (Bad guy i Everything I wanted) i un pel disc de l'any (When we all fall asleep...), també es va mostrar encantada per compartir escenari amb Dudamel i Lubambo.

El cantó fosc de la fama i la pressió social són alguns dels temes que vertebren tant el segon àlbum com aquest Happier than ever: a love letter to Los Angeles, en què el pop d'Eilish va de la mà dels arranjaments orquestrals. Aquesta aliança no és res nou per a Dudamel, ja que en més d'una dècada que porta dirigint l'orquestra de Los Angeles sempre ha apostat per unir els camins de la música clàssica i la música popular.

D'altra banda, el documental aprofita la solemnitat d'un Hollywood Bowl buit i la realça amb impactants jocs de llums. Pel que fa a les parts animades, Happier than ever: a love letter to Los Angeles recorre els carrers de Hollywood i la costa californiana en un viatge per llocs clau de la biografia d'Eilish. Abans d'interpretar l'última cançó del concert, Male fantasy, la cantant assegura que aquesta actuació "ha sigut una experiència màgica, bella i increïble". "És un somni fet realitat", afegeix.

stats