Cultura 09/11/2015

Josep Borrell, Eduardo Arroyo i Paz Battaner, candidats a membres de la RAE

Ara
1 min

BarcelonaEl polític socialista Josep Borrell i el pintor Eduardo Arroyo han estat presentats com a candidats per a la vacant de l'escriptora Ana María Matute a la Reial Acadèmia Espanyola. La butaca K la podria ocupar Borrell en qualitat d'enginyer, doctor en Ciències Econòmiques i polític o bé es podria optar per corregir l'absència a l'Acadèmia d'un representant de les Belles Arts.

La candidatura de Borrell ha estat recolzada pels acadèmics José Terceiro, Luis María Anson i Carme Riera. La d'Arroyo compta amb l'aval de Juan Luis Cebrián, Francisco Rico i Salvador Gutiérrez.

D'altra banda, la filòloga Maria Paz Battaner és l'única aspirant a la plaça que José Luis Pinillos va ocupar a la RAE. a catedràtica de Filologia Espanyola de la Universitat Pompeu Fabra i gran experta en lexicografia. Com que no té 'rival', serà elegida i es convertirà en la vuitena dona que hi ha actualment a la institució i en l'onzena en els seus tres segles d'història. El 3 de desembre tindran lloc les votacions.

stats