MÚSICA
Cultura 18/03/2011

Brams torna als escenaris amb un nou disc sota el braç que sortirà a l'abril

Fa 21 anys que es va crear el grup de Berga i sis que els seus integrants van decidir dissoldre'l. El detonant de la reunificació ha estat la gira Brams2010, que van dur a terme entre gener i maig de l'any passat

Acn
2 min

BarcelonaBrams tornarà als escenaris amb un nou disc que sortirà el proper 12 d'abril i del qual dimarts que ve n'avançaran una cançó a través de la pàgina web www.brams.cat. L'històric grup berguedà ha reprès així l'activitat després d'abandonar-la el 7 de maig del 2005 amb un multitudinari concert a Berga, ciutat natal del cantant del grup, Francesc Ribera, conegut com a Titot. La decisió de tornar la van prendre l'any passat durant una gira temporal que van fer per tot el país per commemorar el vintè aniversari del grup, que va néixer l'any 1990. Després d'intesos mesos de feina i gravació del nou disc amb el parèntesi d'una gira per l'Amèrica del Sud que van fer al gener, el nou treball ja està a punt.

En un escrit titulat 'Brams III assemblea' la banda ha fet pública la seva decisió de reactivar-se confessant que la que es pensaven que seria 'una gira nostàlgica, un darrer glop d'allò que havíem estat' en realitat es va convertir en alguna cosa més: 'Hem vist que estàvem molt equivocats'. En aquest sentit, explicaven que 'un cop vestits altre cop de Brams i damunt l'escenari hem desobert que ens trobàvem exactament en el mateix lloc' on eren quan van dir adéu als escenaris. 'De la mateixa manera que vam ser nosaltres que vam decidir plegar, ara decidim tornar-nos-hi a agafar', apuntaven, animats pels milers de seguidors que van tenir els concerts de la gira d'aniversari. També tornen, és clar, moguts pel que els ha mogut sempre, el compromís social i nacional: 'Aquesta guerra la guanyarem i no volem perdre'ns l'èpica de les darreres batalles', manifestaven en referència a l'avenç del moviment independentista.

Va ser en el darrer dels concerts de la gira del 2010, en el marc d'un acte organtizat per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a Mataró, que Titot, en plena actuació, va donar la bona nova. 'Hem decidit en la tercera assemblea i per unanimitat tornar oficialment', desfermant així l'eufòria dels centenars de persones que havien acudit al concert que donava el tret de sortida a la campanya de la CUP pel 'sí' a la independència.

El primer tast del nou disc, dimarts que ve

Dit i fet. Brams ja ha enllestit el nou disc, del qual encara no ha revelat el títol. El que sí ha anunciat és que n'oferirà un tast dimarts que ve, dia 22 de març, a través d'internet, on el grup i especialment el seu cantant i lletrista, Titot, hi mantenen una activitat molt intensa. D'aquesta manera, Titot ha anat informant en tot moment de l'estat de gestació del disc des de Twitter, Facebook i també a través del seu bloc. El tast consistirà en l'avançament d'una cançó gratuïtament per internet, a la pàgina www.brams.cat.

D'altra banda, la setmana de sortida a la venda del nou disc, alguns components del grup iniciaran una ronda de presentacions del treball, a mode de llibre, per explicar-ne el procés de composició, producció i gravació. Immediatament després, donaran el tret de sortida a la gira de presentació de la qual ja comencem a sonar algunes dates, com el 22 d'abril a Balsareny, el 30 a la Bisbal d'Empordà, el 7 de maig a a Palma de Cervelló o el 14 de maig a Barcelona.

stats