Cultura 06/05/2014

La Calòrica, Daniela Feixas i La Hongaresa Teatre, finalistes del Premi Quim Masó

El 12 de maig se sabrà la companyia guanyadora, que rebrà 50.000 euros i la programació de l'espectacle a Temporada Alta i al Grec

Ara
2 min
Daniela Feixas és un dels tres protagonistes: una ballarina que vol ser dona de fer feines.

Barcelona'Uritorco' un text de Lluïsa Cunillé i Paco Zarzoso de la Companyia Hongaresa de Teatre, 'La tortuga de Califòrnia' de Daniela Feixas -que ja va ser finalista l'edició passada- i 'Bluf' de Joan Yago per la companyia La Calòrica han estat les obres finalistes d'aquesta edició del Premi Quim Masó a projectes de producció teatral.

Un total de 48 noves produccions teatrals (11 més que l'any passat) optaven al premi d'enguany, el rècord del certamen. El premi és finançar el projecte guanyador amb prop de 50.000 euros i programar-lo en el marc del Festival Temporada Alta 2014 i al Grec 2015.

El veredicte final es donarà a conèixer el proper 12 de maig en un acte que es farà a la Sala la Planeta de Girona que estarà conduit per l'escriptor Josep Maria Fonalleras i comptarà amb l'actuació de la cantant i actriu Nina acompanyada dels músics Jaume Fulcarà (guitarra), Pere Martínez (contrabaix) i Adrià Bauzó (saxofonista). Ramón Simó, director del Grec-Festival de Barcelona, intervindrà com a membre del jurat i portaveu per anunciar el projecte guanyador.

El guardó s'atorga amb periodicitat anual i és l'únic amb retribució econòmica al nostre país per a la producció i exhibició de muntatges de text en llengua catalana no estrenats. El guanyador de la darrera edició va ser l'espectacle 'Nerium Park', dirigit i escrit per Josep Maria Miró.

El jurat que ha avaluat els projectes presentats està format per Sergi Belbel (director i autor teatral), Ramon Simó (director teatral i director del Festival Grec), Andreu Gomila (crític i periodista teatral), Pere Puig (director teatral i de la Sala La Planeta), Jep Sánchez (director del Teatre Municipal de Girona), Josep Maria Miró (guanyador de la setena edició del Premi Quim Masó), Josep Domènech (director de produccions de Bitò Produccions) i Guillem Terribas (Llibreria 22), actuant com a secretari.

stats