Música clàssica
Cultura 17/11/2012

La Camerata Eduard Toldrà debuta amb èxit a Vilanova i la Geltrú

La nova formació orquestral, successora de l'Orquestra de Cambra del Garraf, ha homenatjat Toldrà i Milà amb el concert 'Miralls'

Ara
1 min

Vilanova i la GeltrúLa Camerata Eduard Toldrà, successora de l'Orquestra de Cambra del Garraf, ha debutat aquest divendres a l'Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú. Ho ha fet amb un concert uúnic, 'Miralls. Toldrà-Falla-Milà', dirigit per Edmon Colomer i amb el pianista Albert Guinovart com a solista. El segon i darrer concert de Miralls, organitzat per la productora El far Blau, tindrà lloc el proper diumenge 18 de novembre, a les 19.00h.

Edmon Colomer, un dels directors catalans de renom

'Miralls. Toldrà-Falla-Milà' ha estat un concert singular i ple d'al·licients. A banda de ser la presentació oficial de la Camerata Eduard Toldrà, ha homenatjat amb el seu repertori el compositor vilanoví Eduard Toldrà, del qual enguany se celebren els actes del 50è aniversari de la seva mort, i la pianista i compositora també vilanovina Leonora Milà. Tot, sota la batuta d'un dels directors catalans més reconeguts internacionalment, Edmon Colomer, que ha assumit la direcció de la Camerata per a aquesta ocasió.

Una de les interpretacions més esperades i aplaudides ha estat el 'Concert per a piano i orquestra' escrit recentment per Leonora Milà, dedicat a la pianista i pedagoga Maria Canals. Es tracta del quart concert de la compositora, que enguany celebra el seu 70è aniversari, que ha estat revisat per al pianista Albert Guinovart, solista de 'Miralls'.

Altres moments destacats del concert han estat la interpretació de la sardana 'Sol ixent' de Toldrà, o de 'Matinada', una peça poc coneguda que Milà va escriure quan tot just tenia 7 anys i que va ser orquestrada per Toldraà. El concert ha finalitzat amb 'El amor brujo' de Manuel de Falla, un autor defensat i interpretat en diverses ocasions per Milaà al llarg de la seva carrera com a pianista.

stats