Cultura 02/05/2013

Els primers colons britànics dels Estats Units van recórrer al canibalisme

L'anàlisi de les restes d'una noia confirma els casos d'antropofàgia a Jamestown

Efe
2 min

WashingtonEls primers colons britànics que es van assentar a Jamestown (Virgínia) a principis del segle XVII van recórrer al canibalisme, segons han informat aquest dimecres arqueòlegs de l'Institut Smithsonian a Washington. Fundada el 1607 sobre el riu James pel centenar d'aventurers britànics que van creuar l'Atlàntic en recerca de fortuna, Jamestown es convertiria en el punt de partida del govern representatiu i el lliure comerç al que acabarien ser els Estats Units

Durant una roda de premsa al Museu d'Història Natural, els arqueòlegs han explicat la troballa de part de l'ossada d'una jove de 14 anys amb clars senyals de canibalisme, pràctica a la qual van recórrer els colons en la seva desesperació davant del cru hivern que van patir. La troballa resol interrogants de llarga duració entre els historiadors sobre el canibalisme a Jamestown, en concret durant el mortal hivern de 1609 i 1610, en un període en què aproximadament el 80% dels colons va morir de fam.

"La desesperació i les aclaparadores circumstàncies que van afrontar els colons en el Fort James durant l'hivern de 1609 i 1610 es veuen reflectides en el tractament postmortem del cadàver d'aquesta nena", ha explicat Douglas Owsley, cap de la divisió d'antropologia física del Museu d'Història Natural de l'Smithsonian. Per Owsley, les restes mostren que hi va haver "una clara intenció" de desmembrar el cos de la noia, en remoure el cervell i la pell de la cara per al seu consum.

Encara que la revista 'Colonial Williamsburg' assegura a la seva pàgina web que sempre va haver anècdotes d'antropofàgia durant l'era colonial a Jamestown, aquesta és la primera vegada que els arqueòlegs han pogut mostrar-ne proves contundents. James Horn, historiador i principal investigador de la Fundació Colonial Williamsburg, ha destacat que la troballa en un soterrani del Fort de Jamestown "afegeix una confirmació significativa" del que va passar en aquesta emblemàtica ciutat colonial en aquell cru hivern.

stats