Cultura 09/05/2018

El cantant d'Itaca Band es disculpa per si "alguna dona s'ha sentit agredida" per ell

Explica que no emprendran accions legals perquè diu que serien "un error"

Ara
2 min
Els set components del grup Itaca Band.

BarcelonaNou mesos després que sortissin a la llum un seguit d'acusacions d'agressió masclista al cantant d'Itaca Band, Albert Garcia, el músic ha decidit fer pública una carta en què demana perdó. "Demano disculpes i assumeixo la meva responsabilitat si alguna dona s'ha sentit agredida per mi", diu Garcia en un text publicat a través de les xarxes socials del grup en què explica que la suposada agressió masclista que se li va atribuir feia referència a una discussió en una discoteca. "Quan algú et diu que li has fet mal, això és una realitat, sigui o no la teva intenció, i no es pot qüestionar la definició que n'ha fet, sinó buscar la reparació", escriu el cantant.

L'acusació a Garcia d'agressió masclista va desembocar l'agost passat en una manifestació impulsada per La Trama Feminista per denunciar els fets al carrer. Els manifestants van impedir que el concert d'Itaca Band durant les Festes de Sants transcorregués amb normalitat i van iniciar una campanya per boicotejar el grup. Unes setmanes després Itaca Band va anunciar que emprendria accions legals contra la persona que "va difondre el rumor" en diversos blogs.

Ara la formació ha explicat que aquesta denúncia no tirarà endavant perquè considera que seria "un error". "En aquell moment, no enteníem per què s'havia activat una campanya tan gran contra nosaltres i sense graduació. Teníem la sensació que qualsevol pas podia agreujar el conflicte", assegura Garcia. Les experiències viscudes arran d'aquest conflicte els han permès, diu, "prendre consciència de com la 'justícia' posa en dubte la dona des d’un principi". El cantant també demana perdó al moviment feminista: "Demano disculpes de nou si he deslegitimat el moviment feminista, així com també demano que es deixi d’atacar aquesta lluita. Això no és una batalla, sinó un tema en el qual tots som responsables i cal ser partícips per erradicar-lo".

stats