Publicitat
Publicitat

El cantautor Javier Krahe serà jutjat per 'cuinar' un Crist en un curt promocional

A 'Cómo cocinar un Cristo' es fingia que es cuinava al forn durant tres dies una figura de Jesucrist

E l cantautor Javier Krahe serà jutjat el proper 28 de maig per un presumpte delicte d'ofenses als sentiments religiosos en el vídeo promocional 'Cómo cocinar un Cristo' al jutjat penal número 8 de Madrid .

Així ho ha informat avui el Centre d'Estudis Jurídics Tomás Moro , que va interposar la querella contra el cantautor i la productora del programa 'Lo más Plus' , de Canal Plus , Montserrat Fernández , on es va emetre el vídeo el 15 de desembre de 2004.

Es tractava d'un vídeo promocional del cantautor creat el 1978 , que mostrava com una persona desprenia el cos d'un Crist de la creu per dipositar-lo en una font , untar-lo de mantega i introduir-lo en un forn . Després s'explicava que al cap de tres dies " surt sol" i es simulava la porta del forn obrint-se sense ajuda.

El Centre d'Estudis Jurídics Tomás Moro va entendre que el vídeo era constitutiu d'un delicte contra els sentiments religiosos recollit en l'article 525 del Codi Penal .

La magistrada Alicia Barba del jutjat número 3 de Colmenar Viejo , on es va interposar la demanda , va establir el 2010 una fiança de 192.000 euros per a Krahe i de 144.000 euros per a Fernández .

" La vista del judici oral suposa una veritable victòria en defensa de la llibertat religiosa , ja que és la primera vegada que s'aplica l'article 525 del Codi Penal" , afirma el Centre Jurídic Tomás Moro .

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT