Cultura 14/03/2014

La recuperació de 'La Santa Espina' en versió simfònica inaugura la capitalitat de la sardana a Barcelona

El clàssic, amb música del mestre Enric Morera i lletra d’Àngel Guimerà, congregarà més de 100 músics dissabte a l'escenari el BTM

Ara
1 min

BarcelonaL'obra de teatre líric, 'La Santa Espina', d'Àngel Guimerà tancarà aquest dissabte els actes d'inauguració de Barcelona com la capital de la Sardana 2014. El clàssic, estrenat el 1907, es representarà al Barcelona Teatre Musical (BTM) en versió concert, amb música d'Enric Morera i serà interpretada per l'Orquestra Simfònica del Vallès sota la batuta de Rubén Gimeno.

Els rols principals de l'obra seran interpretats per tres solistes vocals: la mezzosoprano terrassenca Anna Alàs, el tenor David Alegret i el baríton Enric Martínez-Castignani. Arrodonirà el repartiment musical la coral Polifònica de Vilafranca i la narració de la història en directe càrrec de l'actriu Vicky Peña. La iniciativa sorgeix de la Coordinadora d'Entitats Sardanistes de Barcelona.

Gimeno valora positivament la recuperació d'aquest clàssic del teatre líric català. L'obra es representarà, de moment, només a Barcelona –les entrades costen entre 25 i 30 euros–. Diumenge se'n farà un enregistrament sonor perquè quedi constància de la recuperació en versió concert. Tot i això, el director de l'Orquestra del Vallès ha avançat que molt possiblement es programaran noves funcions a partir del mes de setembre.

stats