Literatura
Cultura 03/08/2011

Carlos Fuentes, nou Premi Formentor

El certamen literari creat fa cinquanta anys ha reconegut figures com Beckett, Borges o Semprún

Efe
1 min

PalmaL'escriptor mexicà Carlos Fuentes ha sigut reconegut amb el Premi Formentor de les Lletres 2011, en reconeixement de la seva obra literària, segons van informar ahir els organitzadors del certamen.

Nascut a Panamà el 1928, la primera novel·la de Fuentes va ser La región más transparente, una aproximació a la cultura mexicana que tenia com a protagonista la ciutat de Mèxic. La muerte de Artemio Cruz (1962) va ser especialment aclamada pels recursos narratius emprats, amb els quals va analitzar la història, la societat i la identitat.

Autor prolífic, Fuentes està considerat com una figura central i imprescindible de la novel·la moderna en castellà. Ha sigut catedràtic a Harvard i Cambridge, i doctor honoris causa en universitats de tot el món. També ha sigut reconegut amb premis com el Miguel de Cervantes i el Príncep d'Astúries de les Lletres, entre d'altres.

El Premi Formentor, que està valorat en 50.000 euros, serà entregat a l'escriptor el 27 d'agost als jardins de l'Hotel Barceló Fomentor. El certamen literari va ser creat fa cinquanta anys, quan l'Hotel Formentor es va convertir en un punt de trobada dels exponents literaris de l'època. Figures com Samuel Beckett, Jorge Luis Borges, Jorge Semprún o Witold Gombrovicz han rebut el premi.

stats