música
Cultura 22/02/2022

El cartell del Canet Rock no enganya: el festival vol tornar a ser una festa

Hi actuaran Oques Grasses, Stay Homas, Els Catarres i La Pegatina, entre d'altres

2 min
Públic al Canet Rock del 2021.

Barcelona12.000 persones, més de la meitat de l’aforament, ja havien comprat l’entrada per al Canet Rock abans de saber quins grups hi actuarien. No és estrany, doncs, que la directora del festival, Gemma Recoder, hagi agraït aquest dimarts “la fidelitat i la confiança del públic”. “Serà el millor Canet Rock de les nostres vides, en el millor estiu de les nostres vides”, ha insistit Recoder en una festa celebrada a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm en què s’ha anunciat el nom de tots els grups i artistes que actuaran el 2 de juliol en la vuitena edició del festival de Canet de Mar.

El caràcter festiu del cartell és innegable: Oques Grasses, Els Catarres, La Pegatina, Stay Homas, Doctor Prats, Buhos, Ginestà, La Fúmiga, Miki Núñez, Suu, Marcel i Júlia, Balkan Paradise Orchestra i l’incombustible Miquel del Roig. És a dir, cap concessió a la generació del rock català ni a propostes més pop que altres anys sovintejava la programació, almenys fins a mitjanit. Tampoc hi ha cap presència de grups sorgits de les anomenades músiques urbanes, que sí que hi eren l’any passat. Pel que fa al preu de l’entrada, és de 36 euros, i serà de 40 euros a partir d’aquest dijous. 

D’alguna manera, es tracta de replicar el to de celebració que va dominar el cartell del 2021, quan el Canet Rock es va poder fer sense distància profilàctica perquè va formar part d’un controvertit estudi autoritzat pel departament de Salut en què també van participar el Vida Festival i el Cruïlla. L’any passat, en ple esclat d’una onada de la pandèmia, les coses no van sortir com s’havia previst, però qui dia passa any empeny i el públic torna a fer confiança en el festival; enrere queden les cues de més de tres hores per fer les proves d’antígens i el gran nombre de contagis que es van desencadenar.  

Tres debutants

La programació de la vuitena edició està dominada per grups i artistes que ja saben el que és tocar al Canet Rock. Només n’hi ha tres que s’estrenaran al Pla d’en Sala: Ginestà, precisament l’any que tenen més números per fer un salt de popularitat gràcies al disc Suposo que l’amor és això (Kasba, 2022); Marcel i Júlia, que l’any passat van publicar En òrbita (Halley Records), i Balkan Paradise Orchestra, que una setmana després del Canet Rock actuarà al Cruïlla, un festival que igualment juga la carta de la festa i el ball, tal com va quedar palès en la presentació del cartell que es va fer la setmana passada també a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. A més de Balkan Paradise Orchestra, altres grups que faran doblet al Canet i al Cruïlla seran Stay Homas i Buhos. D’altres com La Pegatina tocaran també al primer Canet Rock Mallorca, que se celebrarà a Alcúdia el 22 de juliol. El cartell complet d’aquest nou festival es coneixerà d’aquí un parell de setmanes; de moment hi ha confirmats Zoo, Xanguito i Pèl de Gall, a més de La Pegatina.

stats