Cultura 12/01/2017

Carvalho viurà una nova aventura de la mà de Carlos Zanón

El famós detectiu creat per Manuel Vázquez Montalbán tindrà una nova vida

Quim Aranda
2 min
Manuel Vázquez Montalbán passejant amb l'actor Juanjo Puigcorbé, que va interpretar el detectiu Carvalho

Pepe Carvalho, el famós detectiu creat per Manuel Vázquez Montalbán, tindrà una nova vida. Si més no, una novel·la més, segons ha avançat 'La Vanguardia', fruit de l’acord a què han arribat els hereus de l’autor, l’editorial Planeta i el també escriptor barceloní Carles Zanón, considerat a hores d’ara un dels més prestigiosos conreadors del gènere negre del país.

Carvalho va abandonar el planeta Terra en la darrera novel·la de la sèrie, Milenio, apareguda pòstumament a principis del 2004, i ara el gran repte que assumeix Zanón no és fer-lo retornar d’aquell metafòric viatge espacial, que va emprendre amb el seu inseparable però aleshores cada vegada més distant Biscúter, sinó recuperar al detectiu per a l’imaginari d’uns nous lectors i d’un nou temps, alhora que pretén conservar els milions de fans que Montabán va assolir.

Zanón ha admès a RAC1 "la importància i la dificultat" de l’empresa, i també ha deixat anar algun apunt de com ha decidit resoldre els problemes tècnics que planteja donar continuïtat a un personatge que té edat i envelleix, a diferència d’altres col·legues tan o més famosos, com Hércules Poirot, Holmes o James Bond, dels quals també s’han fet seqüeles editorials a càrrec d’altres autors. "L’acció passarà a la Barcelona actual", admetia Zanón, que ja ha començat a escriure el nou Carvalho. Les preguntes i els dubtes per resoldre són enormes, però: conservarà Carvalho la peculiar família que l’envoltava? ¿Tornarà la Charo, la inconstant companya dedicada a la prostitució i exiliada a Andorra davant la falta de compromís del seu home? Quins llibres cremarà ara Carvalho? ¿Es posicionarà a favor o en contra del procés independentista, o bé seguirà mostrant-se del tot escèptic davant la política, convertida en nova religió? Per saber-ho, caldrà esperar fins al 2018. De moment, però, Zanón publica properament un llibre de poemes i una novel·la titulada 'Taxi'.

stats