Cultura 30/01/2014

La Casa Vicens de Gaudí s'obrirà al públic després de ser adquirida per MoraBanc

L'entitat andorrana ha pagat uns 30 milions d'euros als seus propietaris, que la van posar en venda el 2007

Efe
1 min
La Casa Vicens

BarcelonaLa Casa Vicens de Gaudí se sumarà al circuit d'edificis barcelonins emblemàtics de Gaudí que són visitables després que l'andorrà MoraBanc hagi adquirit l'immoble modernista a través de la seva societat d'inversió Amura Capital.

Segons informa avui Funds Society i publica 'La Vanguardia', la compra de la Casa Vicens, un habitatge unifamiliar construït per Antoni Gaudí el 1888, ha suposat a l'entitat andorrana un desemborsament d'uns 30 milions d'euros.

La Casa Vicens havia estat posada en venda el 2007 pels seus propietaris, la família Herrero Jover, a través de la firma britànica Bective Leslie Marsh, especialitzada en la venda de finques exclusives, que va inserir anuncis en diaris com 'The Wall Street Journal' o 'Daily Telegraph' amb un preu de venda de 35 milions d'euros.

MoraBanc considera que la Casa Vicens, de la mateixa manera que altres edificis emblemàtics de Gaudí, podrà atreure milers de visitants com ja passa amb la Sagrada Família, que rep més de tres milions de visites; la Pedrera (861.583), la Casa Batlló o el Parc Güell, amb més de vuit milions a l'any.

La casa Vicens va ser en 1883 el primer encàrrec rellevant de la carrera de Gaudí, qui va concloure el projecte en 1888, el mateix any de l'Exposició Universal.

El nom de MoraBanc també ha figurat com inversor del projecte del museu de l'Hermitage a Barcelona.

stats