Cultura 05/11/2019

El 2020 se celebraran els centenaris de Joan Perucho i Josep Benet

També s'evocaran els 50 anys de la mort de Josep Carner i el centenari de l'Orquestra Pau Casals

Efe
1 min
El 2020 se celebraran els centenaris de Joan Perucho i Josep Benet

La Generalitat celebrarà el 2020 els centenaris de l'escriptor Joan Perucho, de l'historiador Josep Benet i del filòleg i lingüista Antoni Maria Badia i Margarit, segons ha acordat aquest dimarts el Govern.

En la seva habitual reunió dels dimarts, la Generalitat ha acordat els esdeveniments i les personalitats que seran objecte de commemoració per part del govern català l'any que ve, amb l'objectiu de "posar en relleu, recuperar i divulgar la memòria d'esdeveniments i personalitats històriques, artístiques, científiques o culturals".

A més dels centenaris del naixement de Perucho, Benet i Badia i Margarit, la Generalitat recordarà els 50 anys de la mort del poeta Josep Carner; els centenaris de la mort de l'il·lustrador, dissenyador i dibuixant Alexandre de Riquer i del polític i advocat Francesc Layret, i els 150 anys del naixement del meteoròleg, astrònom i sismòleg Eduard Fontserè.

El 2020 també es commemorarà el centenari de la fundació de l'Orquestra Pau Casals, embrió de l'Orquestra Simfònica de Barcelona (OBC), i els 150 anys de la Revolta de les Quintes, amb especial referència al paper que hi van jugar les dones.

stats