Cas Centelles
Cultura 31/07/2011

Els fills de Centelles donaran 1.300 negatius cada any per pagar els impostos

Els germans Centelles han lliurat aquesta setmana al ministeri de Cultura el document en què es comprometen a donar part de l'arxiu industrial i publicitari per cobrir els impostos

Efe
1 min

BarcelonaEls fills del fotògraf Agustí Centelles han lliurat aquesta setmana al Ministeri de Cultura el document de la dació de l'arxiu industrial i publicitari del seu pare, que servirà per pagar els impostos els anys vinents. En concret, segons ha explicat Octavi Centelles, l'acord amb el Ministeri de Cultura estableix que els hereus del fotògraf català lliuraran "1.300 negatius anuals per cobrir els impostos de cada exercici".

Les properes setmanes sortirà cap a Salamanca un transport especial amb la dació dels propers anys. D'aquesta manera, segons ha anunciat l'hereu del fotògraf català: "Les dues vides de Centelles, la del fotoperiodista i la del fotògraf industrial i publicitari, quedaran al Centre de Memòria Històrica de Salamanca.

El document de dació va ser lliurat al ministeri de Cultura el mateix dia en què Octavi Centelles va registrar una carta al departament de Cultura adreçada al conseller Ferran Mascarell. L'hereu del llegat del fotògraf català està molt enfadat amb Mascarell i diu sentir-se "menyspreat" perquè ningú ha parlat amb ell . Els fills de Centelles van vendre l'arxiu del seu pare al ministeri de Cultura per 700.000 euros al 2009.

stats