Música
Cultura 09/04/2013

Chucho Valdés actuarà al Festival de Jazz de Barcelona

En la 45a edició, que se celebrarà del 19 d'octubre a l'1 de desembre, també hi haurà concert de Jack DeJohnette, Tindersticks i el trio format per Esperanza Spalding, Geri Allen i Terri Lyne Carrington

Ara
2 min

BarcelonaEl Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona ha avançat aquest dimarts els primers set concerts de la la 45a edició, que se celebrarà del 19 d'octubre a l'1 de desembre. Una de les presències més destacades serà la del pianista cubà Chucho Valdés amb els Afro-Cuban Messengers. El fill del Bebo Valdés presentarà el disc 'Border-free' al Palau de la Música el 30 d'octubre. La figura de Bebo Valdés, mort el 22 de març "planara d'alguna manera" en el festival, ha explicat Tito Ramoneda, president executiu de The Project, la promotora organitzadora del festival i que engany celebra els 25 anys.

A més del de Chuco Valdés, també hi ha confirmats els concerts de la banda britànic Tindersticks (el 31 d'octubre al Barts), dins de l'apartat Finestres del festival; l'aliança de Geri Allen, Terri Lyne Carrington i Esperanza Spalding (el 14 de novembre al Palau de la Música); el grup del bateria Jack DeJohnette, amb el saxofonista i clarinetista Don Byron com a convidat especial (el15 de novembre al Barts); el nou projecte del contrabaixista israelià Avishai Cohen, que explorarà el seu món líric amb l'ajut d'una formació de corda d'un violí, dues violes i un violoncel (el 22 de novembre al Barts), i una vetllada dedicada a George Gershwin protagonitzada pel pianista Alfredo Rodríguez i l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida Rubén Gimeno (el 23 de novembre al Palau de la Música).

L'organització també ha comunicat el concert de clausura: l'1 de desembre a L'Auditori, Andrea Motis i Joan Chamorro presentaran una 'big band' amb repertori nou i amb arranjaments especialment creats per a aquesta actuació.

Les entrades per aquests concert, excepte el d'Alfredo Rodríguez, ja són a la venda, i amb un descompte especial del 25%.

ACS, és a dir, l'espectacular aliança de Geri Allen, Terri Lyne Carrington i Esperanza Spalding, és un altre dels concerts que el festival oferirà al Palau (14 de novembre), com també una vetllada molt especial dedicada a l'obra d'un geni de la música del segle XX, George Gershwin (23 de novembre), amb el pianista Alfredo Rodríguez com a solista i l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida pel seu titular, Rubén Gimeno, en una vetllada molt especial que marca la primera col·laboració de l'orquestra amb el festival; a banda de Gershwin, el programa d'aquest concert inclourà a més a més obres de Frank Zappa i una estrena firmada pel mateix Rodríguez.

Finalment, el concert de clausura tindrà com a protagonista el nou projecte d'una parella de músics que ha superat totes les expectatives: Andrea Motis i Joan Chamorro presentaran la seva aventura potser més ambiciosa, una big band que comptarà amb el bo i millor dels músics de l'escena catalana i amb arranjaments especialment creats per aquesta ocasió (Auditori, 1 de desembre).

Tots aquests concerts, tret del de la Simfònica del Vallès, surten a la venda dimarts 9 d'abril amb un descompte excepcional del 25% pels socis d'Amics del Jazz / Club TheProject durant tot l'abril.

VENDA D'ENTRADES

stats