Cultura 13/07/2019

Cinc concerts imprescindibles del Festival Bachcelona

El diàleg entre Bach i Händel és el fil conductor de la setena edició del festival

2 min
Cinc  concerts imprescindibles del Festival Bachcelona

El diàleg entre Bach i Händel és el fil conductor de la setena edició del Festival Bachcelona, que se celebrarà en diferents espais de Barcelona del 16 al 21 juliol.

Václav Luks al Petit Palau

El concert inaugural del festival, el 16 de juliol al Petit Palau de la Música, confronta dues visions musicals sobre Hèrcules. D’una banda, la cantata Die Wahl des Herkules BWV 213, de Bach. De l’altra, una selecció de fragments del drama musical Hercules HWV 60, de Händel. La interpretació la dirigirà el txec Václav Luks, fundador del Collegium 1704 de Praga, amb el qual visitarà L’Auditori l’any que ve. Al festival, Luks comptarà amb els músics del Bachcelona Consort, el Cor BZM i solistes com la soprano Angela Hicks i el baríton Ben Kazez.

Shunske Sato a Sant Pau

El recinte modernista de Sant Pau és un dels centres neuràlgics del Bachcelona. El 17 de juliol hi actuarà el violinista japonès Shunske Sato, que interpretarà obres de Bach, Händel i Geminiani. “És per compensar el diàleg”, diu el director del festival, Daniel Tarrida, conscient de la superioritat del compositor dels Concerts de Brandenburg.

Un trio especial a la Pedrera

Com l’any passat, La Fundació Catalunya La Pedrera participa en el Bachcelona amb un concert a càrrec de tres antics residents del programa Residències Musicals de la Pedrera. En aquest cas, la flautista Elisabeth Franch, el violoncel·lista Òscar Alabau i el pianista Ricard Rovirosa connectaran el Barroc amb el Romanticisme el 18 de juliol.

Les sonates de Petra Müllejans

La violinista alemanya Petra Müllejans, cofundadora de la Freiburger Barockorchester, ha enregistrat la integral de les sonates per a violí i clavecí de Bach amb Sabine Bauer. Elles dues protagonitzaran un concert al recinte modernista de Sant Pau el 20 de juliol a la tarda.

Variacions amb gandules

El mateix dia 20 al recinte de Sant Pau, però a partir de les 22 h, hi haurà una de les propostes més singulars d’aquesta edició del festival. La clavecinista Inés Moreno Uncilla interpretarà Variacions per l’insomni, “una genealogia de les Variacions Goldberg ”, amb dues obres anteriors el fil de les quals va estirar Bach: A ground in gamut, de Purcell, i la Chaccone suite HWV 442 de Händel. El format del concert serà especial per al públic, perquè en comptes de cadires hi haurà gandules i, segons explica Tarrida, estarà permès dormir. El festival es tancarà el 21 de juliol a Luz de Gas amb una fusió de Bach i música brasilera sota la direcció de Pol Onyate.

stats