Cinema
Cultura Cinema 14/05/2023

15 pel·lícules per veure a la Festa del Cinema per 3,5 euros

Del 15 al 18 de maig, 55 cinemes catalans fan rebaixes en el preu de l'entrada

3 min
Fotograma de 'Guardianes de la Galaxia: Volumen 3'

BarcelonaTorna la Festa del Cinema. Del dilluns 15 de maig al dijous 18 de maig l'entrada dels cinemes adscrits a la iniciativa (a Catalunya n'hi ha 55, que es poden consultar en aquest llistat) costarà només 3,5 euros. La mecànica de la promoció és l'habitual: només cal visitar la web de la Festa del Cinema, descarregar-se l'acreditació i presentar-la al cinema. Les entrades es poden comprar pels canals habituals, i els més joves de 14 anys i els més grans de 60 tindran preu reduït sense necessitat d'acreditar-se. Triem 15 títols en cartellera durant els dies de la promoció:

'Suzume'

Makoto Shinkai

Fotograma de 'Suzume'

Una adolescent recorre el Japó per evitar un cataclisme a l'últim gran èxit de l'anime, que barreja l'èpica fantàstica, la crida a l'acció mediambiental i la comèdia adolescent.

'Mi crimen'

François Ozon

Nadia Tereszkiewicz i Rebecca Marder a 'Mi crimen'

L'última comèdia de François Ozon és una farsa càustica i esbojarrada que s'ambienta a la França del 1935 i s'emmiralla en les screwball comedies del Hollywood clàssic.

'John Wick 4'

Chad Stahelski

Keanu Reeves a 'John Wick 4'

L'últim capítol de la saga protagonitzada per John Wick tanca amb magnificent coherència una de les millors sagues d'acció contemporànies.

'Sisu'

Jalmari Helander

Jorma Tommila a 'Sisu'

La triomfadora de l'últim Festival de Sitges és un brutal western postmodern d'acció i gestes bèl·liques que desplega una contundent aventura en plena Segona Guerra Mundial.

'20.000 espècies d'abelles'

Estibaliz Urresola

Sofia Otero a '20.000 espècies d'abelles'

Premiat amb l'Os de Plata per a la seva jove protagonista, aquest sensible drama sobre el viatge d’iniciació d’una nena trans serà una de les produccions catalanes de l'any.

'Conspiración en El Cairo'

Tarik Saleh

Tawfeek Barhom a 'Conspiración en el Cairo'

La seu acadèmica del poder islàmic és l'escenari on el thriller de Tarik Saleh desplega un absorbent complot d'intrigues que podria ser una versió egípcia d'El nom de la rosa.

'La hija eterna'

Joanna Hogg

'La hija eterna'

Una gran Tilda Swinton interpreta els papers de mare i de filla al magnífic film de Joanna Hogg (The souvenir), que reinventa les històries de fantasmes.

'Beau tiene miedo'

Ari Aster

Beau tiene Miedo

Joaquin Phoenix en passa de tots colors al film més inclassificable de l’any, una experiència inoblidable que ha rebut cinc estrelles a la crítica de l'ARA de Gerard Casau.

'Posesión infernal. El despertar'

Lee Cronin

Posesión infernal: el despertar

El nou capítol de la saga creada per Sam Raimi s'entrega a l'espectacle de sèrie B expeditiu i sagnant i ens mostra com la gentrificació arriba a una franquícia essencial del terror.

'Dungeons & Dragons'

John Francis Daley i Jonathan Goldstein

'Dungeons & Dragons'

Divertida adaptació al cinema de la mare de tots els jocs de rol imbuïda de l'esperit desenfadat i l'humor autoconscient del cinema de superherois de Marvel. Llegiu la crítica en vinyetes del film dibuixada per Albert Monteys.

'El cazador de recompensas'

Walter Hill

Rachel Brosnahan, Christoph Waltz i Warren Burke a 'El cazador de recompensas'

Christoph Waltz protagonitza el retorn al western del veterà director Walter Hill, que reivindica el rol dels immigrants en la construcció de la nació americana i celebra l’empoderament femení.

'Super Mario Bros'
'Super Mario Bros'

L'adaptació animada del popular videojoc trasllada al cinema el ritme frenètic del clàssic de Nintendo. Està disponible en versió doblada al català.

'Un cel de plom'

Miquel Romans

Fotograma d’Un cel de plom amb Nausicaa Bonnín en el paper de Neus Català.

Nausicaa Bonnín és Neus Català al film de Miquel Romans sobre la supervivent dels camps nazis que s'inspira en el llibre homònim de Carme Martí.

'Els tres mosqueters'

Martin Bourboulon

François Civil és D'artagnan a la nova versió d''Els tres mosqueters' d'Alexandre Dumas

La primera versió francesa del clàssic de Dumas en 60 anys és una superproducció europea amb Eva Green i Vincent Cassel més moderna, fosca i realista que les versions prèvies.

'Guardianes de la Galaxia vol. 3'

James Gunn

Fotograma de 'Guardianes de la Galaxia: Volumen 3'

James Gunn tanca la trilogia dels superherois galàctics de Marvel amb un comiat sentimental i agredolç però servit amb abundància d'acudits i escenes d'acció.

stats