Abusos sexuals

El cineasta Carlos Vermut, acusat d'agressió sexual per tres dones

L'acusen de relacions violentes no consentides, segons informa 'El País'

ARA
2 min
El cineasta Carlos Vermut en una imatge d'arxiu, de novembre de 2022.

BarcelonaTres dones han acusat el cineasta Carlos Vermut d'haver-les agredit sexualment, segons han denunciat a El País. Es tracta d'una estudiant de cinema, una treballadora en una de les seves pel·lícules i una treballadora del sector cultural que afirmen que Vermut va utilitzar la seva posició i reconeixement per tenir relacions sexuals violentes no consentides amb elles. El director, entre d'altres, de la premiada Magical girl i de Mantícora, admet haver "practicat sexe dur de manera consentida, perquè és molt important el consentiment".

Els casos van passar entre el 2014 i el 2022. Una de les dones explica com el director la va immobilitzar, estrangular i la va forçar a tenir sexe, quan ella s'hi oposava verbalment i físicament amb coces. Un altre testimoni explica com se li va abraonar, la va petonejar, li va tocar els pits i li va arrancar els sostenidors. El tercer cas, de la treballadora, explica que després d'haver rebut un tracte vexatori durant mesos amb la promesa d'una feina millor, un dia la va tancar a casa i van tenir relacions sexuals amb un nivell de violència que no havia consentit.

Vermut explica a El País "no haver estat conscient d'haver exercit violència sexual contra cap dona". "He tingut moltes relacions de molts tipus, sempre volent que l'altra persona estigui bé", assegura. "Una altra cosa és que la persona a casa seva després se sentís malament i potser en el moment tingués por de dir-ho. Això no ho puc saber", afirma.

Cap de les tres dones va denunciar els casos a la policia per por de perdre la feina o no obtenir-ne, però han signat una declaració jurada a El País. Tampoc no volen que els seus noms surtin per por de represàlies de la indústria. El País ha conversat amb persones de l'entorn que coneixien els casos.

Al llarg del dia hi ha hagut diverses reaccions en el sector del cinema i la política, com diverses actrius que han donat suport a les denunciants o com el productor del film de Carlos Vermut Quién te cantará, Enrique Lavigne. I també alguns perfils polítics.

stats