Star Wars
Cultura Cinema 07/04/2023

Passat, present i futur: així seran les tres noves pel·lícules de 'Star Wars'

Per primera vegada a la història de la saga, hi haurà una directora: Sharmeen Obaid-Chinoy

2 min
D'esquerra a dreta, Dave Filoni, Daisy Ridley, i Sharmeen Obaid-Chinoy

BarcelonaS'esperava l'anunci d'una nova pel·lícula d'una de les sagues més longeves de la història del cinema, però el públic de la Star Wars Celebration 2023, que es va celebrar divendres a Londres, va esclatar eufòric, quan Disney va anunciar que n'estrenaria tres.

Una de les protagonistes d'una de les tres pel·lícules, que seran independents entre si, serà l'actriu Daisy Ridley, que es tornarà a posar a la pell de la Rey. En aquest film, tot passa 15 anys després de la tercera trilogia i de la mort del Kylo Ren. Hi haurà la creació d'un nou ordre jedi, i la Rey serà la mestra d'un nou grup d'infants padawan en una nova acadèmia.

En aquesta nova era, ja no hi haurà ni el Han Solo, ni el Luke ni la Leia, els tres personatges que van iniciar la saga als anys 70 del segle passat. L'aparició de Ridley a l'escenari de l'Star Wars Celebration, que va ser anunciada com “la mestra jedi de la nova generació”, va ser rebuda amb entusiasme pel públic.

Una de les novetats és que, per primera vegada, en aquest primer film, hi haurà una dona darrere la càmera: la cineasta pakistanesa Sharmeen Obaid-Chinoy, guanyadora de dos Oscars pels documentals Salvar la cara i Una noia al riu. James Mangold, responsable de la cinquena entrega d'Indiana Jones, s'encarregarà de dirigir el segon film, que explorarà el passat més remot de la saga. Segons Mangold, la seva intenció és crear un film amb connotacions bíbliques, que explori l'origen del món de Star Wars uns 25.000 anys abans de l'època en què transcorre la primera pel·lícula que va dirigir George Lucas el 1977.

La tercera pel·lícula la dirigiran Dave Filoni i Jon Favreau, l'equip de The Mandalorian, i culminarà totes les trames plantejades a The Mandalorian, The book of Boba Fett, Ahsoka i Skeleton Crew, tot l'Univers Expandit de Star Wars, i Legends.

stats