Crítica de cinema
Cultura Cinema 18/05/2022

'El sastre de la mafia': l'art de prendre les mides a una banda de criminals

Mark Rylance és un artesà suprem de l'elegància en aquesta nova volta de cargol al cinema de gàngsters

1 min
Mark Rylance a la pel·lícula 'El sastre de la mafia'

'El sastre de la mafia'

(3 estrelles)

Direcció: Graham Moore. Guió: Graham Moore i Johnathan McClain. 105 minuts. Estats Units (2022). Amb Mark Rylance, Zoey Deutch i Dylan O'Brien. Estrena als cinemes el 20 de maig

Costa creure que El sastre de la mafia no tingui un origen teatral. Aquesta volta de cargol al cinema de gàngsters es desenvolupa en una localització única, la sastreria de Chicago que regenta un mestre britànic del tall, el Leonard (Mark Rylance). La seva reputació l'ha convertit en el sastre de referència de la màfia irlandesa que domina el barri. Malgrat que ell evita ficar-se en problemes, una sèrie d'embolics al llarg d'una única nit l'obligaran a aguditzar l'enginy per no sucumbir als criminals.

En el seu primer llargmetratge com a director, el també guionista Graham Moore posa en escena una peça de cambra d'aires clàssics i argument intrigant, que aposta per sorprendre l'audiència ja des del plantejament i a cop de continus girs de guió. Rylance, en plena edat d'or en la seva carrera cinematogràfica d'ençà que Steven Spielberg l'ha convertit en un dels seus actors habituals, és el principal pilar de la pel·lícula. Encarna amb total convicció aquest sastre veterà d'aires bonhomiosos atrapat enmig d'una espiral de traïcions. Eficaç com a peça d'entreteniment carregada de secrets, El sastre de la mafia abusa tanmateix de la capacitat de l'espectador per acceptar sorpreses argumentals. Potser Moore se sent proper a Joseph L. Mankiewicz, però el seu joc de màscares fa més gala d'un enginy forçat en excés que no pas de la retorçada intel·ligència del director de L'empremta.

stats